Лятото продължава поне до неделя с хубави летни температури между

...
Лятото продължава поне до неделя с хубави летни температури между
Коментари Харесай

Предстои да усетим първия есенен полъх

Лятото продължава най-малко до неделя с хубави летни температури сред 30 и 35 градуса. В следобедните часове тук-там, най-много в планинските региони и Западна България, може да има купесто-дъждовна облачност и да превали и прегърми, само че не съществено. Това сочи средносрочната прогноза за времето, показана в „ Дарик Кафе “.
 
Тази картина обаче ще се промени в края на тази седмица и при започване на идната, когато ще усетим първия есенен лъх.
 
В петък и събота над Италия ще се образува плитък средиземноморски циклон, който при започване на идната седмица ще окаже въздействие на времето у нас.
 
Така в България в неделя против понеделник и вторник другата седмица от северозапад-запад с сдържан и мощен вятър ще нахлуе по-хладен въздух. Ще има валежи от дъжд, гръмотевични стихии, които ще се придвижват от запад на изток, по-ясно изразени в северната половина на страната.
 
Така идната седмица ще се намалят дневните температури. На запад и във високите западни полета дневните температури към този момент ще са много по-ниски и ще се намалят с до 10 градуса.-->
 
През цялата друга седмица тук-там в следобедните часове в четвъртък, петък и от елементи уикенда ще има доста повече облаци, валежи и по-ниски температури.
 
В дълготрайна прогноза при започване на месец септември над страната ще се основат условия за по-сериозни валежи.
 
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР