Лятото няма как да мине без динята. Този сочен плод

Лятото няма как да мине без динята. Този сочен плод ...

5 доказателства, че динята е супер полезна.

Лятото няма как да мине без динята. Този сочен плод ни разхлажда в горещите дни и е един от любимите плодове на много хора. Но динята крие в себе си много повече.
Тя е един от най - вкусните и полезни летни плодове. Съдържащ изключително много вода, този плод е използван като източник на вода в пустините. В света има повече от петстотин сорта диня, между които можете да избирате.
Знаехте ли, че освен червена, има розова, жълта, бяла и оранжева диня. Също така съществуват и дини без семки. Страхотно, нали? Днес ще ви дадем малко повече информация за динята и защо тя е не само вкусен, но и много полезен плод.

1. Състава на динята - 92 % от масата на динята е вода. Може би до сега не сте чували това, но дори семките на динята са доста полезни. Те съдържат белтъчини и мазнини. Динята е богата на изключително много полезни вещества, от които имате възможността да се възползвате през летния сезон.
2. Нискокалорична е - Поради високото съдържание на вода, динята е изключително нискокалорична. Съдържа само 80 калории в 100 г. Това е плод, с помощта на който, много лесно можете да се отървете от излишните килограми.
3. Ниско съдържание на въглехидрати - Динята е подходяща дори за диабетици, които трябва да ограничават приема на въглехидратите. Динята съдържа фруктоза, която е доста полезна за тялото ви. Тя подобрава работата на черния дроб и спомага за усвояването на хранителните вещества от организма.
4. Подходяща при проблеми с отделителната система - С помощта на динята, можете да изхвърлите всички токсични вещества от тялото си. Тя ще ви помогне дори в борбата със заболявания на черния дроб и жлъчката. Динята ще ви предпази от полявага на камъни в бъбреците.
5. Подходяща при запек - Ако страдате от запек, било то хроничен или не, динята е плодът, който може да ви помогне. Това е така, защото тя съдържа голямо количество магнезий и фина целулоза. Ще регулира перисталтиката на червата и ще стимулира отделянето на жлъчен сок. По този начин ще можете бързо и лесно да се справите със запека, без да се налага да приемате медикаменти.

Източник: actualno.com