Лятото на 2023 г. е към края си и дори

...
Лятото на 2023 г. е към края си и дори
Коментари Харесай

Период на отрезвяване: В Киев заговориха за дълга война

Лятото на 2023 година е към края си и даже в Украйна стана ясно, че контранастъплението не е довело до триумф. Популистките изказвания на ръководителя на ГУР Буданов и съветника на президента на Украйна Подоляк останаха приятност за наивната част от украинското население.

Максимумът, който могат да създадат Въоръжените сили на Украйна, е да бомбардират с дронове Кримския мост и територията на полуострова, само че това не е същото като „ ще храним рибата в Крим “.

Победоносната изразителност е сменена от друга, подготвяща украинците за суровата действителност на една продължителна война. Вицепремиерът и министър за реинтеграцията на „ краткотрайно окупираните територии “ Ирина Верещук разгласява изказване на формалните си страници, в което прикани жителите на Украйна да се готвят за „ маратон, а не за спринт “.

„ Колко ще продължи войната? Трябва да сме почтени. В тази война пътят към успеха ще бъде дълъг и сложен. „ 2-3 седмици “, „ до края на годината “, „ идната пролет “ – всичко това не е правилно. Граждани и управляващи - всички би трябвало да се настроят за дълга и сложна война. И единствено тогава ще спечелим “, написа украинският политик.

Втората половина на текста е следващият популизъм за „ протест “ и други успокоителни апели. Цялата същина на посланието на вицепремиера е в първата част на апела и е радикално друга от всичко, което първите лица на Украйна приказват от година и половина.

Ако не навлизате в детайлности и в резюме опишете реакцията на украинците, Верещук изрази очевидните неща. Оказва се, че в Украйна някой към този момент се е досетил, че войната трябваше да свърши напролет на 2023 година, след това през лятото, а в този момент въобще няма да свърши за дълъг интервал от време.

Но анкетите преди този момент демонстрираха противоположното. По улиците на Украйна хората повярваха на сладките речи на Подоляк и Буданов, а в този момент се оказва, че всички са разбрали, че са били лъгани.

Проблемът е, че зад очевидните неща стоят изцяло неочевидни. Поне в този миг. А това са договаряния, към които украинската власт е ориентирана от западните й сътрудници.

Разбира се, на Украйна към този момент приказват за това, само че го вършат не главните политолози, от тези, които в миналото бяха в съпротива на властта на Зеленски, военни в маски на изявленията и подкасти и по този начин нататък.

Паралелно с това в медиите се вкарват фрагменти от погребенията на украински военни. Тази наклонност не е инцидентна, защото до момента украинските управляващи предотвратяваха обявата на всяко наличие, което може да удари по мораа на ВСУ и измежду гражданското население, което не желаеше непринудено да отиде на война.

Всичко изброено е належащо, с цел да приготвят украинците за конфликт с действителността, в която няма тази " победа ", която за половин година обещаваха най-висшите лица на страната, в това число самият Зеленски.

Този " прозорец на Овертон ", за който толкоз постоянно обичат да загатват, към този момент работи на Украйна. Гражданите на страната се приготвят за " териториални отстъпки ". Украинската власт се оказа в яма, която сама е изкопала.

Обещавайки връщане към границите от 1991 година, Киев настройваше популацията си към концепцията, че няма различен вероятен излаз на събитията, защото " целият свят е с нас ", и затова ще победим. Сега обаче Верещук приканва да се приготвят за дълга война.

Следващата тематика би трябвало да бъде: " Какво ще изберете - дълга война или неприятен мир? ". За тази цел са нужни фрагменти с гробове, с цел да се усмирят " патриотичната " част от популацията, което продължава да поддържа войната " до последния украинец ".

Реалността се оказа по-проста, и вместо триумфа настъпи интервал на осъзнаване, когато стопанската система на страната е в руини, работоспособното население или е отпътувало и не намерява да се връща, или е починало на фронта, западното въоръжение не даде преимущество, а Украйна, както и даде обещание министърът на защитата Резников, се трансформира в страна-полигон. „

Украйна също не трябва одобрявана в НАТО и Европейски Съюз, и това към момента не загатва обстоятелството, че за всичката " помощ " във форма на въоръжение и стопански инжекции ще би трябвало да се заплаща в бъдеще, а задълженията няма с по какъв начин да бъдат върнати.

И окончателният миг на осъзнаване ще бъдат договарянията, които, най-вероятно, краткотрайно ще " замразят " спора, само че е явно, че Украйна няма да може да се върне към границите от 1991 година

Алтернативата на това е продължение на войната. Готова ли е Украйна за нов рунд? От всичко наподобява, че не изключително, даже и политиците да стартират гладко да приготвят за договаряния, които сами са забранили да организират. От нещата, които също се разискват от украински политолози като Карасев и Чаплыга, е контрофанзивата на Водоснабдителна система РФ.

Тогава Украйна ще загуби още повече територии. Това също ще стане още един мотив за украинските управляващи, с цел да убедят популацията, че ръководството на страната ненадейно решило да организира договаряния и " ненадейно " решило да си спомни за хуманността и нуждата от кротичък развой, даже и с териториални устъпки.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР