Лятото на 2022 г. е най-горещото в историята на Европа,

...
Лятото на 2022 г. е най-горещото в историята на Европа,
Коментари Харесай

Европа изпраща най-горещото лято в историята си

Лятото на 2022 година е най-горещото в историята на Европа, оповестява " Франс прес ", базирайки се на европейската работа " Коперник ".

През последните месеци Старият континент беше споходен от рекордно горещи талази и

Учените настояват, че и интензивни заради изменението на климата.

По данни на службата " Коперник " температурите в Европа са били " най-високите регистрирани както за месец август, по този начин и за лятото (юни-август) като цяло ".
 Източното Средиземноморие е изключително застрашено от горещи талази
Източното Средиземноморие е изключително застрашено от горещи талази

Очаква се повишение на температурите с до 5 градуса до края на века

Проучването демонстрира, че това е бил най-горещият август, регистриран до момента на континента със " забележителна разлика ", надминавайки предходния връх от август 2021 година с 0,4 градуса по Целзий.

" Интензивна поредност от горещи талази в цяла Европа, съчетани с извънредно сухи условия, доведоха до лято на крайности с върхове във връзка с температурите, засушаването и пожарната интензивност в доста елементи на Европа, засягащи обществото и природата по разнообразни способи ", означават от европейската работа.

Данните демонстрират, че освен сме имали рекордни августовски температури за Европа, само че и за лятото, като предходният летен връх е регистриран единствено година по-рано.

В международен мащаб август 2022 година е най-топлият август в историята, като междинната температура е била с 0,3 градуса по-висока от междинната за месеца за интервала 1991-2020 година, сочи мониторът.
 Сушата в Европа - най-лошата от 500 години
Сушата в Европа - най-лошата от 500 години

Изследовател от Европейска комисия ревизира данните до XVI век
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР