"Лятото има Европейско първенство в Берлин, което е голяма мотивация,

...
"Лятото има Европейско първенство в Берлин, което е голяма мотивация,
Коментари Харесай

Ивет Лалова: Европейското е голямата ми цел през следващата година

"Лятото има Европейско състезание в Берлин, което е огромна мотивация, огромна цел, още повече за сребърен медалист от предходното състезание като мен, не може да не бъде огромна мотивация това състезание ", показа българската лекоатлетка Ивет Лалова-Колио на конференция в София.

Опитната ни спринтьорка завоюва два сребърни медала на 100 и 200 метра на предходното Европейско състезание навън и следващата година ще пази мощното си показване в столицата на Германия.

"След Световното състезание взех насилствена отмора, защото последните стартове, които бях възнамерявала бяха анулирани. Затова в този момент съм към края на тази отмора и напълно скоро стартирам подготовка. Планирам, живот и здраве, да пускам още през зимния сезон, което е след единствено няколко месеца. Знаете, че през зимата има Световно състезание, а лятото има Европейско състезание в Берлин, което е огромна мотивация, огромна цел, още повече за сребърен медалист от предходното състезание като мен, не може да не бъде огромна мотивация това състезание ", разяснява Лалова, която участва на подписването на нов партньорски контракт сред Българска федерация по лека атлетика и Мтел.

Откриват реновираната зала "Фестивална " през октомври

Най-бързата бяла жена в историята показа, че доста се радва от приключения ремонт на зала "Фестивална ", която към този момент ще носи името "Асикс Арена ", и разкри проектите си да води зимна подготовка в София.

"Имам прелестни мемоари от нея, тъй като точно там бяха моите първи надпревари, още през далечната 99-та година. Честно казано, нямам самообладание да се върна назад там и се веселя, че ще го направя като играч, а не просто да я посетя. Липсата на зала беше една от аргументите доста състезатели да търсят наложително подготовка на открито в студените зимни месеци. Това взема решение безусловно всички проблеми, по този начин ще имам повече контакти и срещи и с доста други български и софийски спортисти. Надявам се да бъда една мотивация за децата, които ще упражняват там. Нещо се случва, нещо се връща в българската атлетика и това е от голямо значение и по тази причина доста се веселя, че залата е подготвена ", сподели Лалова. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР