Лятото е тук - време е да се отпуснете, да

...
Лятото е тук - време е да се отпуснете, да
Коментари Харесай

Джапанките в сака: Басейните в Баня ви очакват

Лятото е тук - време е да се отпуснете, да се поглезите и да се позабавлявате.

Без значение дали сте на отмора, живеете наоколо до морето или имате личен басейн в задния двор, цопването във водата предлага освен освежение, само че и безчет благоприятни условия за занимания и спорт. Основното преимущество на басейните през лятото е опцията за изстудяване и разпределяне. Когато температурите се покачват и слънцето грее блестящо, няма по-добър метод да се победят горещините от това да цопнем в басейна. 

В допълнение към охлаждащия резултат, басейните оферират и разнородни благоприятни условия за физическа интензивност и развлечение. Плуването е едно от най-хубавите извършения за цялото тяло, защото ангажира голям брой мускули и усъвършенства кардиоваскуларната функционалност. Така че, в случай че търсите метод да се задържите във форма през лятото, басейнът е идеалното място.

Басейните също по този начин са прелестно място за обществени срещи. Прекарването на време в басейните има и някои здравословни изгоди. Водата има благотворно влияние върху физическото и психическото здраве. Плуването и водните извършения оказват помощ за релаксацията на мускулите и снемане на напрежението. В допълнение, контактът с водата подтиква циркулацията, усъвършенства сърдечно-съдовата функционалност и укрепва имунната система.

В град Баня, известен още като Карловски минерални бани, представляващо остаряло и разговорно название на града, има няколко открити басейни, на които можете да се насладите на слънчевите лъчи и да релаксирате.

Градски минерален плаж

В комплекса има 3 басейна, по тази причина и баненци ги назовават " Трите плажа ": огромен - с повърхност на 2 олимпийски басейна, междинен басейн и детски басейн. Детският басейн и междинният басейн се изпразват всеки ден след 17:30 часа и водата се сменя. В детския басейн не е разрешено влизане на родители за поддържане на по-голяма хигиена на водата - това предписание обаче постоянно се нарушава.

Предлагат се шезлонги и шатра, множеството плажуващи обаче предпочитат да събират загар, като постилат хавлиите си на тревните площи.

Тези, които са посещавали градския плаж, знаят, че баните и тоалетните бяха в окаяно положение, тази година обаче те са ремонтирани.

" От както се помня, тези пространства са имали потребност от ремонт. И най-сетне наподобяват обичайно ", написа в обществената мрежа Нено Маринов.

Билетът за вход е 10 лв. за възрастни. Миналото лято входът за деца беше 3 лв., само че тази година евентуално има повишаване на цената. Срещу 4 лв. получaвате шезлонг.



Снимки: Нено Маринов

Хотел " Царска баня "

" Царска баня " предлага на посетителите си първокласна конюнктура, прелестна природа и съвършено обслужване.

Хотелът дава опция за потребление на релакс център, както и разнообразни балнеолечебни процедури, с чиято помощ гостите ще изкарат една здравословна отмора. Релакс центърът е захранен с минерална вода, както и външния целогодишен басейн с дължина 18 м. и широчина 12 м., с топла минерална вода с t 33° C, джакузи и детски басейн, топило с t 45° C.

В " Царска баня " има и намерено калолечение с лечебна тиня от локалното торфеено находище, в което също блика минерална вода. 

Има външни душове и съблекалня, както и вътрешна съблекалня с баня.

Работното време на басейна е от 08:00 до 20:00 часа.



Хотелски комплекс " Строител "

Хотелски комплекс " Строител " предлага на своите гости тиха и спокойна конюнктура, заради разположението си в курортния град Баня.

Комплексът разполага със закрит басейн с релакс зона, който е напълно с минерална вода, 4 външни басейна с топла минерална вода (25 метров за плуване, два междинни и един кръговиден плитък басейн за децата), ресторант с актуализирано меню и пресни рибни ястия.

Входът за използването на басейните за възрастни е 15 лева За деца - 7 лева (Възможно е да има смяна в цените). 

Хотел " Строител " работи и по стратегиите на Национален осигурителен институт. Има разкрита лечебница по физикална медицина за лекуване на опорно-двигателния уред, лечебни физиотерапевтични процедури (ултразвук, тангентор, електромагнит, диадинамик, тонус уред, галваностат, интервак, солукс, кварц) и разтривки.



Балнеохотел " Стряма "

Разполага с басейн с топла минерална вода, размери 14 м. на 7 м., дълбочина 1.40 м. - 1.60 м., разполага с джакузи с 4 извода. В басейна се организират занимания по водна гимнастика за гостите на хотела.

Ползването на шезлонг и чадър се заплаща. На разположение на плувците са барче и ресторант.

БХ " Стряма " работи по програмата на Национален осигурителен институт за профилактика и рехабилитация на обезпечените лица.

Не е известно дали това лято ще проработи плувният басейн " Mika Beach ", който се намира точно против ЖП гарата в Баня.

Трябва да се означи, че басейните с минерална вода са предпочитани от хората, така като предлагат неповторима композиция от плуване и терапия с минерална вода. Наричана още " естествена вода " или " лечебна вода ", минералната вода е богата на разнообразни минерали, микроелементи и химически съединения, които имат благотворно влияние върху тялото.

Плуването в басейн с минерална вода предлага няколко преимущества спрямо елементарните басейни с елементарна вода. Едно от огромните преимущества е хидратирането на кожата. Минералната вода оказва помощ за запазването на естествения баланс на влага на кожата, което способства за по-здрава и по-мека кожа даже след голям брой сесии на плуване.

Освен това, с помощта на разнообразието от минерали, плуването в басейн с минерална вода може да има позитивно влияние върху мускулите и суставите.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР