Лятото е тук и макар да не можем да пътуваме

...
Лятото е тук и макар да не можем да пътуваме
Коментари Харесай

Как да не уморим цветята си, докато сме на почивка

Лятото е тук и въпреки да не можем да пътуваме толкоз свободно, колкото ни се желае, още веднъж си остава въпроса с това кой ще се грижи за домашните любимци и за растенията вкъщи, до момента в който ни няма. Ето няколко решения на втория въпрос.

Бутилка от вино

Този способ се употребява за огромни растения, които имат потребност от постоянно поливане. Взимаме бутилка на винт, пробиваме дупка в капачката й, след което я пълним с вода и завиваме добре капачката. Заравяме бутилката с гърлото надолу в саксията - това ще обезпечи отмерено поливане най-малко за няколко дни.

Вана или детски басейн

Този способ се употребява, когато имаме прекомерно доста саксии и то - с разнообразни размери. Махаме подложките им, подреждаме ги във ваната си и я пълним с 4-5 см вода. Така растенията ще " пият " толкоз вода, колкото им е нужно. Ако нямаме вана, може да използваме детски надуваем басейн за задачата.

Разделяне по групи

Ако въпреки всичко ще разчитаме на комшия или другар да се погрижи за саксиите ни, ще е от изгода да ги групираме съгласно потребността им от поливане. Сукулентите и кактусите можем да полеем преди ваканцията си и да ги отделим от останалите с табелка " Не поливай " да вземем за пример. Растенията с умерена и изобилна потребност от поливане също може да отделим в специфични " секции " в дома си и да оставим инструкции коя от какъв брой вода се нуждае.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР