Лятото е тук, а с него се увеличава и възможността

...
Лятото е тук, а с него се увеличава и възможността
Коментари Харесай

Змии плъзнаха в столичен район

Лятото е тук, а с него се усилва и опцията от среща със змии. Страхът от контакт със студенокръвните животни е един от най-разпространените у нас. Той завладя и Божурка Смиленова, която ненадейно се сблъска с тях. Жената е обезпокоена, откакто открива змия пред входната врата на дома си в квартал " Връбница 2 ".

" Видя я мъжът ми. Беше по този начин в тревата се скрила ", споделя дамата. За Божурка това е втората сходна преживелица. 

" Много от дълго време тук беше една, само че това преди доста години, просто в този момент на скоро ги забелязахме ", прибавя тя.

Най-големият боязън на Божурка е змията да не приближи децата ѝ.

" Имам три дребни деца, едната ми е на две, другата ми е на 6, другата ми е на 15. Особено междинната ми щерка, която е на 6, от всичко я е боязън ", споделя пострадалата.

Според експертите змиите хапят, единствено когато са застрашени.

" Самото захапване е мъчително, може да има отичане на самото ухапано място, само че това е най-лошото, което може да се случи ", казва Мирослав Иванов за bgonair.

" Змиите в България са дребни, не са някакви големи, каквито са в Южна Америка. Повечето не са отровни ", добавя той. 

Съседите на Божурка не са разбрали за случая, защото живеят в кооперации, които са заградени.

Ако въпреки всичко срещнете змия пред себе си е належащо да потърсите херпетолог. 

" Това, което може да се направи и би трябвало да се прави, е бариерна отбрана срещу влечуги. Това се прави с репеленти, а те са под формата на гранули, които се посипват по периметъра на самия двор. Миризмата е на канфор, на чесън, на такива съставки, надлежно отблъскват змиите и те няма по какъв начин да влязат в двора ", изяснява Мирослав Иванов. 

Мястото, откъдето е пристигнала змията, е благосъстоятелност на общината и от години не се поддържа.

" Буренясало е от доста години, не се подхващат никакви ограничения. Косят тук, до където е пътеката ", казва Божурка Смиленова. Семейството не знае дали тези змии няма още веднъж да " почукат " на вратата им. Те упорстват за ограничения от страна на виновните органи.

Потърсихме за коментар и представител на регион " Връбница ", само че все още към момента нямаме отговор.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР