Лятото е сезонът, през който жените трябва да се концентрират

...
Лятото е сезонът, през който жените трябва да се концентрират
Коментари Харесай

5 грешки, които жените допускат през лятото

Лятото е сезонът, през който дамите би трябвало да се концентрират върху отбраната на кожата си от слънце и вода, само че за жалост представителките на нежния пол позволяват някои доста съществени неточности през горещия сезон.

Грешка 1: Използваме неверно средство за слънцезащита

Различните типове кожа имат потребност от друг тип слънцезащитен фактор (SPF). Дерматолозите предлагат във всички случаи да се избира артикул със SPF 15 или по-висок. Много светлите хора, които изгарят елементарно и тежко, би трябвало да употребяват мазило с висок слънцезащитен фактор - да вземем за пример 30 или даже 50+. Въпреки това числата за обозначението на SPF могат да са подвеждащи - изчислено е, че SPF 50+ обезпечава 3 до 4% повече отбрана в сравнение с SPF 15.

Грешка 2: Използваме прекомерно малко слънцезащитен крем
За съответно покритие на кожата един възрастен човек със " междинни " размери на тялото се нуждае от към 30 мл слънцезащитен артикул (приблизително размера течност, който се побира в една шепа) и то при всяко нанасяне. Слънцезащитният крем, лосион или спрей би трябвало да се нанася най-малко половин час преди излагане на слънце. Много от тези средства би трябвало да се употребяват още веднъж и след излизане от водата.

Придържайки се към горния съвет, 250 мл слънцезащитен артикул е задоволителен за не повече от 4-5 дни за един човек. Експертите предлагат нанасянето на подобен артикул даже и през облачните дни.

Грешка 3: Разчитаме единствено на продуктите за слънцезащита
Твърде доста хора считат, че потреблението на слънцезащитен крем, лосион или спрей им разрешава да стоят на слънце през целия ден без да изгорят.

Но специалистите са единомислещи: Използването на сходни артикули не обезпечава задоволителна отбрана за кожата при подобен нескончаем престой. В допълнение към тях е добре да имаме безоблачен чадър и шапка с огромна външна страна. Следва да се заобикаля директното излагане на слънце в часовете сред 10 заран и 4 следобяд, когато ултравиолетовата слънчева светлина е най-интензивна. На процедура същото се получава и в случай че следваме остарелия съвет да не се демонстрираме на слънце, когато дължината на сянката ни е по-малка от растежа ни.

Грешка 4: Не носим слънчеви очила
Това може да провокира рак на кожата на клепачите, предизвестяват експерти. Трябва да осигурим надеждна отбрана за очите си - със слънчеви очила с предпазващи от UV-лъчите стъкла.

Носенето на очила също по този начин оказва помощ за намаляването на фините бръчки към очите.

Грешка 5: Хидратацията или по-точно неналичието на такава

Жените все по-рядко употребяват кремове и лосиони в горещини, само че с това вършат грешката да оставят кожата си суха и нехидратирана. Много е значимо да овлажнявате кожата на тялото, да пиете доста вода и да ядете плодове и зеленчуци, богати на вода, като краставици и любеница да вземем за пример.

Грешка 5: Пропускането на SPF (слънцезащитен фактор) денем
Ако прекарвате време навън или даже в колата, би трябвало да употребявате артикули със слънцезащитен фактор всекидневно. Ако мислите, че слънчевите лъчи са нездравословни единствено когато сте на плажа, грешите. Когато сте на 20 или 30 години, вредата от слънцето не е толкоз забележима, като се изключи няколко петънца, които могат да се появят в слънчевите дни. С напредването на годините, обаче, може да забележите петна, които не изчезват или преждевременни бръчки – и двете са знак за вредата от лъчите. За да избегнете това, използвайте SPF 15 всеки ден. Ако обаче сте изложена на мощно слънце непрекъснато, вдигнете фактора до 30 и носете шапка.

Източник: iwoman.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР