Лятото е най-доброто време да похапваме пресни зеленчуци и плодове.

...
Лятото е най-доброто време да похапваме пресни зеленчуци и плодове.
Коментари Харесай

Ето кои хора не трябва да ядат тиквички

Лятото е най-хубавото време да похапваме пресни зеленчуци и плодове. Въпреки това, не всеки може да си разреши да се любува на изобилието от сезонни артикули.

Тиквичките са една от обичаните ни летни храни, само че се оказва, че този апетитен зарзават не би трябвало да се употребява при избрани болести.

Така да вземем за пример, по време на остра фаза на стомашно-чревни болести, като гастроентерит или чревни инфекции, тиквичките могат да причинят в допълнение раздразнение на лигавицата или да влошат съществуващите признаци.

При гастрит тиквичките могат да усилят секрецията на стомашен сок и да усилят киселинната секреция, което също ще утежни положението на продължителен гастрит с висока киселинност.

При болести на дванадесетопръстника и стомашни язви, тиквичките могат да причинят раздразнение на лигавицата и да усилят болката.

Също по този начин, тиквичките могат да причинят конвулсия на панкреаса, което ще усили възпалителния развой и ще утежни положението при панкреатит.

Употребата на тиквички може да се отрази отрицателно на положението на бъбреците при някои хора. Поради нарасналото натоварване на този орган, тяхната функционалност може да се утежни при хора с бъбречна непълнота.

Освен това хората с алергия към тиквички също са противопоказани да ги прибавят към диетата си. Алергичната реакция може да се прояви като сърбеж, кожни обриви, отичане или даже анафилактичен потрес, написа dariknews.bg.

В същото време, съгласно специалистите, тиквичките са съвършен зарзават за дребни деца, защото тялото им в никакъв случай не реагира на тях с алергии. Те са позволени за консумация даже от деца, страдащи от атопичен дерматит, дисбактериоза или хранителна нетърпимост към други храни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР