Лятото дойде най-накрая и е време да добавим някои плодове

...
Лятото дойде най-накрая и е време да добавим някои плодове
Коментари Харесай

Хапвайте тези 6 плода, правят чудеса през пролетта и лятото

Лятото пристигна най-сетне и е време да прибавим някои плодове към хранителния си режим, с цел да го създадем по-здравословен.

През лятото би трябвало да консумирате повече плодове, с цел да бъдете здрави и енергични. Обърнете внимание на листата с най-полезните и  вкусни плодове  и ги прибавете към ежедневното си меню. Те се съхраняват елементарно, не изискват специфична обработка и са извънредно потребни за здравето.

Ягоди

Април и юни са месеците, в които може да се насладим на сладкия плод, по това време на годината пазарите на земеделските производители са залети с ягоди. Ягоди обаче има целогодишно, по тази причина може да ги добавяте към всяко хранене. Те са богат източник на витамини В1, В2, В3, В6, витамин Е, витамин А и витамин К.

Кайсии

Кайсиите са измежду плодовете, които най-често се употребяват за изработката на вкусни тестени произведения. Може да ги оставите да изсъхнат и да ги консумирате през зимата.  Кайсиите  съдържат огромно количество  витамин С, фибри,  калий, калций, желязо и имат хидратиращи и антиоксидантни своиства.

Пъпеши

Пъпешите имат дълъг вегетационен интервал от май до октомври. Намират приложение в доста кулинарни изкушения и са чудесен  източник на калий . По пазарите се срещат най-често през лятото и началото на есента.

Манго

Мангото е апетитен плод, които може да употребявате във всички типове пролетни и летни предписания. Отглежда се в тропически климат и узрява от март до юни, съдържа витамини и минерали, които оказват помощ за възстановяване на активността на мозъка, укрепват имунната система и оказват помощ за попречване на ракови болести.

Боровинки

Най-подходящото време за пазаруване на боровинки е от май до август. Може да ги добавите към кисело мляко или  плодови салати  и да се насладите на приятния им усет, който ще донесе изгоди за  здравословното положение  на тялото. Те оказват помощ за възстановяване на паметта, предотвратяват инфекциите на пикочните пътища, намаляват възпаленията, изгарят коремните мазнини и оказват помощ за здравето на очите, кожата и косата.

Череши

Черешите имат невероятни  изгоди за здравето . Те зареждат организма с сила, облекчават болката, предотвратяват мускулни крампи, усъвършенстват мозъчната функционалност, усъвършенстват съня и защищават от рак.

Тези  ароматни плодове  имат противовъзпалителни свойства и въздействат добре на храносмилателната система, очите и сърцето. Може да се употребяват за изработката на къс, шейкове, салати или сладолед. За страдание, времето на вегетация на черешите е единствено интервала от май до юни.

 

Препоръчително е да консумирате  плодове  целогодишно, само че през пролетния и летния сезон опциите са безкрайни. Плодовете съдържат доста хранителни субстанции укрепващи организма, те ще ви оказват помощ да се чувствате и да изглеждате доста по-добре, по тази причина не се лишавайте от тях.

източник: lechenie.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР