Лятото дойде, а с него и опитите да се сдобием

...
Лятото дойде, а с него и опитите да се сдобием
Коментари Харесай

Най-необходимите витамини за кожата през лятото

Лятото пристигна, а с него и опитите да се сдобием с по този начин мечтания и сексапилен безоблачен тен. Но мислейки за това по какъв начин да се забавляваме, не трябва да забравяме за здравето и хубостта на кожата ни. Особено значимо е през горещия сезон да защитим кожата си от въздействието на мощните слънчеви лъчи, което може да бъде доста нездравословно за нея. Вижте кои са едни от най-хубавите витамини протеини за нея през летните дни, написа az-jenata.bg.

Витамини от групата В

Много витамини от група В оказват позитивен резултат върху кожата, считат западни експерти. За витамин В е известно, че усъвършенства способността на кожата да се регенерира и подкрепя образуването на серамиди, които част от структурата на епидермиса и за значима част от кожната преграда. По този метод нашата кожа е предпазена и остава добре хидратирана. Хидратацията на кожата е от значително значение за нейната хубост и здраве.

Също по този начин се счита, че витамин B понижава видимостта на размера на порите и даже може да изглади бръчките, както и зачервяването на кожата през летните месеци.

Витамин Е

Витамин Е е мощен антиоксидант и един от най-хубавите витамини за кожата през цялата година. За него е известно, че спомага за предпазването на кожата от увреждането на нездравословните слънчеви лъчи. Ето за какво и влиза в състава в редица козметични грижи за слънцезащита и освен. Витамин Е оказва помощ и за облекчение на някои кожни възпаления, а през летните месеци оказва помощ на кожата да се възвърне по-бързо след слънчево изгаряне.

Колаген

Един от най-известните и положителни протеини в грижа за кожата, който също като изброените витамини може да си набавим посредством потреблението на храни, банкет на добавки и използването на козметика, обогатена с него.

Колагенът придава на кожата повече конструкция и разтегливост, а също по този начин има позитивен резултат върху косата и ноктите. Той е един от най-важните структурни протеини за косата, ноктите, съединителната тъкан. През летните месеци, колагенът се счита, че оказва помощ за възобновяване на повредените кожни кафези, изключително след слънчево изгаряне.

Витамин С

Също като витамин Е, това е още един необикновен за кожата антиоксидант, спомагат за синтеза на колаген в кожата. Според някои западни източници, приемът на витамина под формата на хранителна добавка може да увеличи успеваемостта на слънцезащитните артикули, нанесени върху кожата. Витамин С можем да намерим в редица серуми, кремове, маски за лице, козметика за тяло.

Витамин А

Този витамин играе значима роля в построяването на структурата на кожата, спомага за регенерацията на клетките, като усъвършенства нейния тип. Подобно на витамин Е, витамин А е мастноразтворимо съединяване и един от най-важните витамини за здравето и хубостта на кожата през лятото, влизащо в състава на редица козметични грижи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР