„Лято в библиотеката“ за пореден път ще предизвика децата и

...
„Лято в библиотеката“ за пореден път ще предизвика децата и
Коментари Харесай

Библиотеката във Враца организира подкаст за тийнейджъри, ателие за емоции и творчески работилници за мечтатели

„ Лято в библиотеката “ за следващ път ще провокира децата и младежите на Враца да творят, четат, мечтаят и разпростират въображението си до лимита на опциите им, а и оттатък. С вълнуваща среща ще открием сезона в обичаната на най-малките ни другари Лятна читалня, която започва на 15 юни в 10:00 часа в парка зад паметника на Христо Ботев. Там ще ни чака Филип Павлов – композитор, пианист, учител и стихотворец. Със своята стихосбирка „ Чудни чудеса” той ще ни разкрие тайните на живота през погледа на малчуганите.
Тази година в програмата на „ Лято в библиотеката” още веднъж сме подготвили по нещо за всяка възраст и ползи.
Ателието за подкасти “От младежи за теийнейджъри” е ориентирано към младежи от 14 до 19 години, които имат креативен желания в областта на основаването на наличие за обществените мрежи. Регионална библиотека започва подкаст преди два месеца и за лятната работа събира екип от младежи, които да осъществят две издания по тематики, които ги вълнуват и считат, че биха вълнували техните връстници. Подготовката за подкаста е под менторското управление на Невяна Теодосиева и ще се организира всеки четвъртък на месец юли в Тийн Зоната. Необходимо е авансово записване на място в библиотеката или посредством попълване на онлайн формуляр.
Към феновете на завършения от 8 до 11 години е идващото ни предложение в програмата. Работилницата “Лято в бурканче” е ориентирана към насърчаване на прочувствена просветеност посредством прекарване. Участниците ще се учат да разпознават, осмислят и „ затварят в бурканче” страстите си през другите интензивности в работилницата. Заниманията ще се организират всеки понеделник, от 20 юни до 25 юли. А нашите по-малки другари от 5 до 8 години каним да вземат присъединяване в ателието за начинаещи създатели „ Фабрика за истории”, което ще се организира във вторник, в интервала от 21 юни до 26 юли. Децата ще се забавляват да творят смешни истории посредством игра и по този начин незабелязано ще влязат в ролята на разказвачи и бъдещи създатели.
През лятото библиотеката започва и съставяне на изобретателни работилници за сръчковци, в които могат да вземат присъединяване дребни и огромни - от 5 до 19 година Тук ще се усещат на място всички, които обичат да вършат от нищо нещо с ръцете си. За работилниците ще използваме материали за преработване, ще разучаваме забавни арт техники и най-много ще използваме въображението си с цел да сътворяваме нови креативен модели. Ателиетата ще се организират всеки четвъртък от 16 юни до края на лятото в Детски отдел на библиотеката и във филиала в ж.к. „ Дъбника”.
В програмата сме отделели специфичен ден за четенето на детски приказки за нашите най-малки другари до 7 години, които каним да ни дойдат на посетители в Лятната читалня навън. Стартира на 15 юни и ще продължи да радва малчуганите всяка сряда до края на лятото. Всички гости ще могат да рисуват, оцветяват, създават оригами и книгоразделители.
И тази година всички участници в летните начинания ще получат пъстро илюстрована читателска карта „ Лято в библиотеката “. В нея децата и младежите ще натрупат равнища и печати за всяко свое присъединяване, а в края на лятото най-активните измежду тях ще получат награди и право на присъединяване в специфичен уъркшоп.

*За записване: на място в библиотеката на ул. Петропавловска № 43, филиал в ж.к. „ Дъбника”, на e-mail:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР