Лято е, влизаме в колите си, палим двигателя и натискаме

...
Лято е, влизаме в колите си, палим двигателя и натискаме
Коментари Харесай

Ето каква опасност се крие в колата ни

Лято е, влизаме в колите си, палим мотора и натискаме копчето на климатика. Случва се на всеки да извърши тези машинални дейности. Всеки път обаче, когато създадем това, ние действително застрашаваме здравето на всички в автомобила.

Причината е в отлагащия се в автомобила ни бензол (бензен). Дори в случай че колата ни е на сянка, в нея се отделят 400-800 mg бензол (бензен). Ако пък сме оставили колата на слънце, при температура по-висока от 16 градуса, равнището на бензола може да доближи 2000-4000 мг., което е 40 пъти повече от допустимото. Вероятно знаете, че бензолът е токсин, който е канцерогенен. Освен, че провокира рак, той се отсрочва в костите, предизвиква анемия и понижава белите кръвни телца.

За да избегнете нездравословното деяние на бензола, постоянно отваряйте прозорците и проветрявайте колата си преди да влезете в нея.

 Снимка 304357

Още по-важна става тази детайлност в случай че включваме климатика. Резултатите от проучване по тематиката демонстрират, че преди да стартира да охлажда, климатикът първо изхвърля целия отопляем въздух, дружно с насъбрания бензен. Ако не сме проветрили, ние гладко вдишваме целия пропит с бензен въздух.

Следователно, когато седнете в колата си, даже и да не забележите миризма на нагрята пластмаса, отворете прозорците за няколко минути и по-късно включете климатика. И когато стартирате климатика, оставете прозорците отворени за още няколко минути.

Направете това ваш табиет, и не забравяйте да предупреждавате какъв брой е рисково да се включва климатика на затворени прозорци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР