Лято е. Топло е. Прекрасно е. Музикално е. Фестивално е.

...
Лято е. Топло е. Прекрасно е. Музикално е. Фестивално е.
Коментари Харесай

6-те музикални събития на юли

Лято е. Топло е. Прекрасно е. Музикално е. Фестивално е. Концертите по всяко едно време на годината са нещо ужасно, което можем да си " причиним ", само че тези през летните месеци носят една по-специална страст. Може би, тъй като множеството от тях се случват някъде на открито и крият в себе си възприятие хубост и независимост, което не може да бъде съпоставено с нищо друго.

Та, в тази връзка, ето ги и шестте музикални събития, които подбрахме и които считаме, че не трябва да се пропущат този юли.

A to JazZ Festival
Къде: Южен парк 2, София Кога: 4-7 юли Кои: Забележителна част от културния живот на София към този момент 13 години, задачата на е да популяризира и разпространява джаз, уърлд и импровизационната музика измежду младежите. Програмата на фестивала нормално съдържа над 25 концерта, интернационален шоукейс модул за разрастващи се актьори, джем сешъни, арт-базар на български създатели на ръчно направени произведения, аксесоари, книги и творби на изкуството, детска просветителна стратегия A to JazZ Kids, професионална мини-конференция A to JazZ Talks, уъркшопи, спортни интензивности и музикална йога.

Колко: Безплатно Защо : За първи път онлайн у нас ще чуем френската вокалистка Сирил Еме , новаторите от Knower , а и ще можем да се докоснем до творчеството на американската джаз легенда McCoy Tyner. McCoy Tyner Legends е план, отдаден на великия джаз пианист и един от основоположниците на модерния джаз. Музикантите, които с трибютната си стратегия ще ни показват неговия въздействащ типичен джаз, са Антонио Фарао, Рони Бъридж, Авери Шарп, Стив Туре и Чико Фрийман. На сцената на A to JazZ ще чуем и френската джаз вокалистка Сирил Еме , която е избрана от музикалните критици като " олицетворение на същността на джаза " с помощта на неповторимия си глас и театрален сексапил. Knower пък идват на фестивала в цялостен състав, с цел да показват щурия си метод към музиката. Те съчетават детайли на джаз, фънк, електроника и имат несравнима сила.
Емели Санде
Къде: НДК, София Кога: 10 юли Коя: композира първата си ария на осем години, само че стартира да пее на 15 година, като печели състезанието Choice FM. Въпреки това към момента не е била сигурна в музикалните си благоприятни условия и стартира да учи медицина. Докато е на студентски стаж, майка й изпраща нейни записи на BBC. В края на годината се оказва, че тя е измежду четиримата млади реализатори, определени от радиостанцията да изнесат концерт. Малко по-късно музикалната ѝ кариера стартира стремглаво нагоре. През 2011 година е оповестена за най-обещаващ нов гений от рецензията на английските музикални награди, а 2012 година сграбчва две статуетки BRIT за най-хубава английска изпълнителка и най-хубав албум.

Колко: От 120 до 200 лева на eventim.bg Защо : Емели Санде съумява да усъвършенства 50-годишния връх на Beatles, откакто дебютният ѝ албум Our Version of Events остава цели 63 седмици в топ 10 на английската ранглиста за албуми. Има издадени пет студийни албума, като последният How Were We to Know е от 2023 година Емели композира и за редица звезди, измежду които Риана, Алиша Диксън, Алиша Кийс, Черил Коул, Тайни Темпа и Лиона Люис и други.
Midalidare Rock In The Wine Valley
Къде: Винарна Мидалидаре, село Могилово, Чирпан Кога: 12-14 юли Кои: През 2024 година колелата на времето ще се завъртят в долината на виното и ще пренесат рок музиката в друго пространство. Сцената на Midalidare Rock е посрещала групи като Judas Priest, Scorpions, Europe, Helloween, Within Temptation, Alestorm и доста много други. Taзи година на фестивала в долината на виното ще забележим общо 16 международни банди, които ще предложат над 25 часа рок.

Колко: От 120 до 180 лева на eventim.bg Защо : Наред с хедлайнерите Deep Purple, Mr.Big и Accept ще забележим още 13 международни банди. Последните две групи, които се включват в  са в последния ден на фестивала. Това са The Silent Wedding и Soundtruck. Екипът на фестивала всяка година работи интензивно и по програмата за дребната сцена, където ни чакат още веднъж доста приятни изненади.
Judas Priest
Къде: " Арена София ", София Кога: 19 юли Кои:  Judas Priest имат блестяща кариера, обхващаща съвсем пет десетилетия и не престават да показват своето трайно наличие и въздействие в музикалната промишленост. От революционните си албуми като Sin After Sin и British Steel до триумфа на Firepower, оставят незаличима диря в жанра. Нещо повече - тяхната отличителна хармония с костюми от кожа и шипове е исторически цяло фешън течение, за което виновен е главно фронтменът и икона на бандата от Бирмингам - Роб Халфорд.

Колко: От 99 до 140 лева на ticketstation.bg Защо : Хеви метъл величията идват още веднъж в България за концерт в зала " Арена София " като част от турнето Invincible Shield във връзка на новия си албум. Това лято София става част от международното турне на групата, което започва в Обединеното кралство и Ирландия и продължава в Европа и Съединени американски щати. Invincible Shield, 12-и албум за бандата, съдържа 14 предстоящо положителни части, които към този момент са в плейлистата на всеки уважаващ себе си рок почитател и е повече от прелестно, че ще имаме опция да ги чуем и онлайн.
Грегъри Портър
Къде: Античен спектакъл, Пловдив Кога: 24 юли Кой:  Грегъри Портър е най-успешният мъжки джаз вокал в света и един от най-продаваните звукозаписни актьори. Отличен е с три платинени и девет златни албума. Носител е на две награди Грами през 2014 и 2016 година за най-хубав вокален джаз албум. Има близо 340 000 почитатели в Spotify и над 193 млн. гледания във видео платформите. " Гласът ми е подарък от Бога и желая да го споделя с хората ", споделя той.

Колко: От 80 до 160 лева на eventim.bg Защо : Джаз и соул легендата, отбелязвайки десетилетие на международен триумф, включва България в турнето си. Като част от него Портър ще показа някои от най-големите си шлагери, както и части от албума си Still Rising. Това е изящна селекция от музикални изкушения, включваща нови части, някои от най-обичаните песни на Портър, само че също и спиращи дъха кавъри и дуети - да вземем за пример песни с Палома Фейт, Moby, Джейми Кълъм, Джеф Голдблум и доста други.
Hills of Rock
Къде: Гребна база, Пловдив Кога: От 25 до 27 юли Кои:   След спирането през 2023 година, фестивалът се завръща на Гребна база, Пловдив и е подготвен да даде всичко, за което почитателите мечтаят - смазващо театрално наличие от международни актьори, гневна сила пред и на сцената, безаналогово почитател прекарване. Пловдив ще посрещне каймака на рок и метъл общността oт почитатели и актьори за три незабравими дни.

Колко: От 110 до 220 лева на ticketstation.bg Защо : В трите фестивални дни на ще чуем осъществяванията на Me & My Devil, Loathe, SpiritboxSkindred, KOЯN на 25 юли, Frail Body, Ghøstkid, Baroness, Imminence и Bring Me The Horizon на 26 юли, както и Massive Wagons, Combichrist, PAIN, Suicidal Tendencies и Amon Amarthна 27 юли. Организаторите на Hills of Rock оповестиха доста забавни участници и на двете партньорски подиуми за фестивала. " На Тъмно " и " Строежа " тази година са селектирали едни от най-интересните и обичани актьори от българската музикална сцена и любопитни интернационалните включвания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР