Лято е и прогнозата е за топли, та даже и

...
Лято е и прогнозата е за топли, та даже и
Коментари Харесай

Климатикът може и да не е враг през лятото

Лято е и прогнозата е за топли, та дори и горещи дни, още повече, че идва месец август. А през лятото има един апарат в дома, офиса, магазина, който се употребява непрекъснато, само че като че ли не му обръщаме задоволително внимание дали вярно се ползва и по какъв начин тъкмо се употребява, с цел да ни е оптимално потребен. Вероятно към този момент сте се досетили, че приказваме за климатика. Той може да ни бъде както другар и правилен асистент в горещите дни, по този начин и зложелател. Даваме ви няколко съвета, с които да си спестите неприятните моменти и вредите, свързани с климатика.
 
Първо и доста значимо нещо е да изберете верния климатик и тук не приказваме за марка, а за величина и мощ. Те би трябвало да бъдат съобразени с квадратурата на площта, която ще охлаждате. Най-добре е да обсъдите това със експерт преди крайната покупка.
 
Друго значимо нещо, за което би трябвало да помислите, е къде тъкмо да бъде инсталиран климатикът. Препоръчително е той да бъде инсталиран на източна или северна стена от помещението, на по-сенчесто място, където няма централизация на директна слънчева светлина. Избере ли си прекомерно топла, южна точка, това съществено ще затрудни работата му.
 
Освен това е добре климатикът да не духа непосредствено във вас или зад тила и главата ви , защото това ще ви докара съществени здравословни проблеми. Така че при монтажа, внимавайте доста добре къде тъкмо го слагате и къде разполагате мебелите, в случай че е вкъщи ви.
 
Веднъж годишно е добре да извикате механик , с цел да направи профилактика на климатика. Иначе почиствайте филтрите сами и го правете на всеки два месеца.-->
 
Много е значимо температурата, която избирате в помещението, в което сте, да е съответна и в естествени граници по отношение на тази на открито. Ако отвън дома ви или надлежно офиса градусите са 30 +, няма да се отървете от жегите по-бързо, нагласяйки вътрешните на 18-19. Това, което ще си аргументите е свръх натоварване на климатика и простуда, или най-малко плексит, а за какво не и двете. Температура в порядъка от 22-25 градуса е изцяло задоволителна, с цел да се чувствате удобно.
 
Важно е да се знае, че климатиците не изпускат пресен въздух в помещението, а единствено охлаждат посредством циркулация наличния в помещението. Затова е извънредно значимо постоянното проветряване на стаята , в която се намира устройството, като е целесъобразно това да става през по-хладните часове (през нощта или рано сутрин), само че единствено в случай че усетите, че въздухът в помещението е прекомерно застоял, недейте да чакате даже на открито да е горещо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР