Лято е и едни от най-предпочитаните напитки за разхлада и

...
Лято е и едни от най-предпочитаните напитки за разхлада и
Коментари Харесай

10 от най-предпочитаните разхладителни напитки за плаж

Лято е и едни от най-предпочитаните питиета за разхлада и почивка са коктейлите. Най-често коктейлът е примес от разнообразни типове алкохол или плодови сокове. Алкохолните коктейли могат да бъдат високо или нискоалкохолни, а според от съставките, те имат разнообразни предопределения: да тонизират или да отпускат.

В множеството случаи е належащо съотношенията на продуктите в рецептата да се съблюдават прецизно. На коктейлите нормално се дават екзотични имена и се придава прелъстителен тип с декорации като чадърчета, резенчета плодове. Важен детайл при приготвянето на коктейла е чашата. Използват се чаши, съобразени със съответния коктейл.

Силните и дребни коктейли се сервират в чаша за мартини или уиски. Големите и меки пък се сервират във висока водна чаша или необятна чаша на високо столче. В международен мащаб могат да се набележат няколко трендове в правенето на коктейли: потребление на качествени артикули като резултат от засиленото кулинарно въздействие в барманството; възобновление на класическите коктейли, само че осъвременени, тъй че да дават отговор на модерните усети, и това, че образно коктейлите стават все по-арт екзотични. Ето и 10-те най-предпочитани алкохолни коктейла и разхладителни питиета в международен мащаб съгласно National Geographic Travel.


Коктейлът е основан от Рамон “Мохито ” Мареро, барман в The Caribe Hilton Hotel в Пуерто Рико през лятото 1954 година Обикновенно се подготвя от ром, крем или ликьор от кокосов орех, сок от ананас. Днес е известен из целия свят, само че усетът му е най-хубав на плажа или в басейна в Пуерто Рико.


Кайпиринята е бразилски коктейл, подготвя се от кашаса (португалска алкохолна напитка), захар от захарна тръстика, лед и лайм. Въпреки, че е позната в Карибския басейн, до скоро тази напитка не бе известна отвън Бразилия.


Прави се от бял ром, ананасов сок и портокалов сок. Има няколко версии за произхода му. Според една той е основан в Калифорния, Съединени американски щати от Виктор Буергон през 1944 година Според друга основателят на Май Тай е Дон Бийч, който измисля рецептата през 1933 година по случай отварянето на нов полинезийски ресторант в Холивуд, чийто собствениик е. Коктейлът става известен и с това, че е употребен във кино лентата на Елвис “Blue Hawaii ”.


Това е тип светла бира с алкохолно наличие 4.7%, чиято татковина е Ямайка. За първи път е създадена през 1938 година През 1985 година е изработен първият, само че несполучлив опит да бъде импортирана в Съединени американски щати.


Благодарение на необятното разпространяване на рома, лайма и захарта в Карибския басейн, трите съставки стават основа за доста от коктейли в района. Получил името си от един плаж, покрай Сантяго в Куба, за първия Дайкири се твърди, че е фиктивен от група американски инженери, работещи в региона, и чиито доставки на джин били прекратени. Става известен от героите на Ърнест Хемингуей, които го избират.


Това е е алкохолен коктейл въз основата на текилата. Основно се състои и от сок от лайм и портокалов ликьор.  Въпреки броя на легендите към основаването му, Маргарита се е трансформирал в синоним на родината си Мексико и е най-продаваният коктейл с текила в международен мащаб.


Първата рецепта за лимончело датира от 1990 година Според една от версиите му то е артикул на фермерите от Южна Италия, а съгласно друга на монасите от същия район, които го наричали „ росоли “. Според трета версия основаването му се дължи на сеньора Мария Антония Фараче от остров Адзура, която едвам се оправяла с изобилието от лимони и портокали в градината си, и, с цел да им откри приложение, измислила въпросния ликьор. Дълго време се употребява за диджестив за след вечеря, а през днешния ден намира приложение като основа за разнообразни алкохолни коктейли.


Този коктейл води началото си от 1945 година и е най-популярен в Масачузетс, Съединени американски щати. Най-често се приготовя от водка и сок от алена боровинка, като пропорциите варират още веднъж по отношение на усета.


В края на 60-те и началото на 70-те години пиенето на Розе стават шлагер в Западна Европа и Америка и то бива възприето като обособена категория вино. Но чаша или две, изсъхнало, охладено Розе се е трансформирало в традиция в Côte d’Azur, Френската ривиера. Най-често се създава посредством накъсване на черно грозде, като люспите не се отделят от сока в продължение на 3-4 дни. Може да се срещне и като примес от бяло и алено вино.


Колаборацията е измислена от британците в Индия. Представлява алкохолен коктейл, съдържащ джин, тоник, лайм или лимон и лед. Съотношението джин/ тоник варира от 1/1 до 1/3 съгласно усета.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР