Лято 94-та година. Дълги години наред бе свързвано с пиянството

...
Лято 94-та година. Дълги години наред бе свързвано с пиянството
Коментари Харесай

Биографията на човека, който ни подари емоцията от футболното лято на 94-та вече е на пазара

Лято 94-та година. Дълги години наред бе свързвано с „ пиянството на един народ “, тъй като то нямаше и потребност да консумираш алкохол, с цел да усещаш всекидневно опиянението от щастието, славата, героизма, които ни сервираха футболистите на „ Пеневата чета “. И макар че в множеството случаи, когато за Световното Първенство по Футбол през 1994-та най-често се сещаме за умопомрачителната игра на Стоичков и решаващия гол на Емо Костадинов, в никакъв случай, но в никакъв случай не би трябвало да забравяме да бъдем признателни на великия ни треньор Димитър Пенев. За всичките тези нестихващи часове на всенародна наслада. За всички страсти, които получихме пред дребния екран. За всичките тези сълзи от благополучие, които в случай че би трябвало да сме почтени, гледайки футбол надали скоро ще излеем още веднъж. Поне няма да са същите като тези от Американското лято на 94-та година.
Историята на Димитър Пенев излезе на пазара
„ Стратега “. Така се споделя формалната, първата биография на треньора по футбол и безконечния цесекар Димитър Пенев. Тя е към този момент факт и всеки, който желае най-малко за малко да се върне в лятото на един заслепен от благополучие народ, умерено може да го направи през загатна. Много мемоари и доста откровения са изписани в книгата. Интересен е фактът, че биографията е написана взаимно. В „ авторския колектив “ влизат самият Димитър Пенев и спортният публицист Иво Тонков. В четивото двамата наблюдават един прочут път, който минавайки и оставяйки трайна диря в съзнанието на българина през 1994-та година.
Как се написа биография на един съществено запаметяващ се човек със смях и комизъм?
Ей-така се е написала книгата „ Стратега “. Идеята за биографията не е нито на Пенев, нито на „ съавтора “ му Иво Тонков. Журналистът признава, че негов другар му подмята концепцията. След като инцидентно Тонков се среща в личното си спортно студио с Димитър Пенев по служене ангажимент единствено няколко седмици след подхвърлената концепция, двамата я разискват небрежно, а след известно време и стартират да я осъществят. Спомените си Пенев споделя на Тонков до късно през нощта, с доста занимателни случки и с неразказни и неподозирани за почитателите на треньора истории. На двамата им лишава едвам година да запишат най-важното и оптимално сбитото от живота на Пената, тъй като всеки знае, че тук приказваме за един доста живописен живот, ослепителен, посипан с какви ли не провокации.
Лятото на 94-та е ядрото на биографията
Разбира се, най-вече време Тонков и Пенев отделят за главите, отдадени на американското лято. То не е единствено да избереш най-хубавото, само че и да знаеш по какъв начин да го поднесеш на публиката. Защото българинът и до през днешния ден е кадърен да се просълзи на тази тематика. И ще стане пъклен сензитивен, в случай че някой му опорочи загатна за пиянството на един благополучен народ, който може да назова елементи от себе си митове като Лечков, Балъков, починалия Трифон Иванов. В последна сметка, Пенев взема решение да не изневерява на стила си и с тъничък комизъм и доста дълги истории предава на Тонков всичко, което помни и още носи в сърцето си от това лято. Лятото на сбъдната фантазия.

Очевидно, слуховете, че Димитър Пенев се е пропил и прекарва свободното си време, основно киснейки в следващото , не граничат с действителността. Човекът от самото начало е писал книга…

*публикация

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР