Лятното часово време приключва тази година в ранните часове на

...
Лятното часово време приключва тази година в ранните часове на
Коментари Харесай

Как работи лятното часово време през март? Какво трябва да знаем за промените във времето, докато се подготвяме да тръгнем напред.

Лятното часово време завършва тази година в ранните часове на неделя, 10 март, което ни дава по-дълги, по-слънчеви вечери до 3 ноември. Ето какво би трябвало да знаете за това по какъв начин работи промяната на времето.

Как работи лятното часово време като цяло?

Въпреки че произходът на лятното часово време се оспорва – варирайки от есе, написано от Бенджамин Франклин през 1784 година, до листовка, написана от британския строител Уилям Willet през 1907 година — самата промяна на времето е стандартизирана. Лятното часово време постоянно стартира на втората неделя на март и приключва на първата неделя на ноември.

Промяната на времето влиза в действие в ранните часове на неделя, давайки на множеството американци спомагателен час слънчева светлина вечер (през по-топлите сезони), до момента в който часовниците още веднъж се върнат обратно през есента.

щати да се освободят от лятното часово време. Понастоящем лятното часово време не се съблюдава в Хавай, Американска Самоа, Гуам, Северни Мариански острови, Пуерто Рико, Вирдж...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР