Лятното часово време може да предизвика усещане за умора и

...
Лятното часово време може да предизвика усещане за умора и
Коментари Харесай

Как може да ни навреди преминаването към лятно часово време?

Лятното часово време може да провокира чувство за отмалялост и даже да навреди на здравето, заяви АП във връзка промяната на времето в Съединени американски щати тази неделя.
Прочетете още
Загубата на един час сън може да аргументи проблеми със съня в продължение на седмици, а научни проучвания демонстрират, че броят на инфарктите и инсултите незабавно след прекосяването към лятно часово време нараства. 

Сред методите за улеснение на акомодацията е повече излагане на слънце. " Случаят е сходен на пътуването в доста разнообразни часови зони, а нужното за приучване на организма време е друго за другите хора ", сподели доктор Едуардо Санчес от Американската асоциация по сърдечно здраве, представен от Българска телеграфна агенция. 

По-голямата част от Съединени американски щати минава към лятното часово време в неделя, 02:00 ч. Връщането към астрономическото време ще бъде на 3 ноември. Хавай и по-голямата част от Аризона не сменят времето, както и Пуерто Рико, Американска Самоа, Гуам, Американските Вирджински острови.

Преминаването към лятното часово време се реализира на разнообразни дати в другите страни. 

Част от хората се пробват да привикнат към новото време, лягайки си един час по-рано в продължение на две или три вечери. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР