Лятното часово време е причина за увеличаването на риска от

...
Лятното часово време е причина за увеличаването на риска от
Коментари Харесай

Лятното часово време - виновник за катастрофите в САЩ

Лятното часово време е причина за увеличението на риска от съдбовни автомобилни произшествия, заяви " Медикъл експрес ".

Учени от университета на Боулдър, щата Колорадо, са разкрили данни за нарастване с шест % на риска от съдбовни пътни произшествия в седмицата след прекосяването от общоприетоо към лятно време всяка пролет. Средно това значи двадесет и осем произшествия повече годишно. Ефектът е изключително мощно изразен в утринните часове и тук-там, които са намират в западните региони на часовите зони в Съединени американски щати.

" Макар следеното влияние да е умерено и недълготрайно, не трябва да забравяме, че промяната на часовника визира милиарди хора всяка година и по този начин дребните промени в равнищата на риск имат важен резултат върху публичното здраве ", пишат създателите на изследването в обява в списание " Кърънт байолъджи ".

Няколко щата в Съединени американски щати обмислят преустановяване на практиката на прекосяване от общоприетоо към лятно време в интерес на лятното, въпреки че съгласно специалисти от целия свят общоприетото време е по-подходящо за здравето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР