Лятната вълница от К-19 си се сдухва. Това коментира днес

...
Лятната вълница от К-19 си се сдухва. Това коментира днес
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Лятната вълница от К-19 си се сдухва, мерките дадоха резултат

Лятната вълница от К-19 си се сдухва. Това разяснява през днешния ден във фейсбук проф. Николай Витанов, математик.

Ето какво написа той:

Добрите вести не престават. Вълната мина пиковите си стойности във връзка с заболеваемост. Както виждате, няма повишаване и в заетостта на болничните кревати. Очаква се и смъртността да падне още, макар, че и в този момент не е доста висока.

Цялото Черноморие е в зелената зона. Заболеваемостта във Варна, Бургас и Добрич спада. Сега е момента за отмора на море за който има такива проекти.

Кърджали излезе от Етап 1 на проекта на Министерство на здравеопазването и да иде на Етап 0. Търговище е на Етап 0. Още една област се е засилила натам. Мерките прегазиха вълницата. Резултатите са положителни. Виждате, че стартира последователното понижаване и унищожаване на ограниченията. Очаква се това да продължи. Справихме се.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 36. Очакван период на непоклатимост на сюжета – най-малко 45 дни. Някой да се съмнява още, че тази прогноза (45 дни непоклатимост на сюжет Празни болници) ще се реализира? Чакаме да забележим.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 248.34 на 100 000. Спада, както се и очакваше. Ясно е, че няма да стигне 400 на 100 000, така, че няма да има налагане на по-съществени ограничения. Даже може да почне развой на понижаване на обсега на настоящите ограничения.

Основният сюжет го знаете – Празни лечебни заведения (под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения).

Лятната вълница си се сдухва. Точно съгласно прогнозите

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Вълницата грохва. Мерките дават резултат. Трендът на напредък се пречупи. Това е добре. Хем сезона ще си изкараме, както ви писах от дълго време – умерено, тъй като лечебните заведения няма да се изпълнят, хем постковид затрудненията ще са много по-малко.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 140 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.77. Под 1.00 е. Обхватът на болестта се свива Вълницата грохва. Това се и очакваше – пуснахме и кръв с целенасочени и прецизни ограничения и ето – потегля да се свлича. Постигнахме огромен триумф – минахме през вълната без в страната като цяло да се възпламени дифузното разпространяване. Това е ужасно добре, тай като ще ни даде положителни изходни позиции да посрещнем есенно-зимната вълна.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.44

София-град - 0.32

Пловдив - 0.39

Бургас - 0.50

Варна - 0.33

По южните граници

Благоевград - 0.66

Кърджали – 0.40

Смолян - 0.51

Хасково - 0.60

Ямбол – 0.61

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – няма проблеми. Индексите са под 1, няма дифузно разпространяване. Очаква се въобще да не се възпламени дифузното разпространяване. Минаваме добре през вълницата. Както видяхте, ограниченията стопираха похода към дифузното разпространяване. Демонстрира ви се какво е надзор на обстановката на основата на математическо моделиране. Това очаквам от тези, които ще дойдат след мене. Предсказа ви се, че ще е вълница – вълница е. Ударена бе с минимални ограничения тъкмо в точния момент, за де не тръгне дифузното разпространяване и грохна.

За страната, показателят е към 2.1 пъти под сериозната стойност. Успяваме. Дифузното разпространяване го няма, клъстерното отслабва. Мерките смазаха опита на дифузното разпространяване да пламне.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи повече време, в сравнение с бе планувано. Вече 140 дни. Да забележим какъв брой ще издържи. Прогнозата беше да издържи 100 дни след рухването на изключителната епидемиологична конюнктура. Издържа повече. Нова прогноза – ще издържи 150 дни след рухването на изключителната епидемиологична конюнктура. Ще издържи, по какъв начин няма да издържи, откакто дифузното разпространяване бе прегазено. Учите ли се юрдечета мои. Ей по този начин се стопира надигаща се вълна с газене на дифузно разпространяване с минимални ограничения. Ревете в този момент. Който желае да застане до мен, би трябвало да го е правил това на основата на лична технология, друга от моята. Но каква технология да създаде горкият юрдек. Че той дори не знае по какъв начин се мери заплахата от пораждане на дифузно разпространяване. Виж да кряка дифузно, може.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 3 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 2 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.51. Тук – към 2 пъти под сериозната стойност. Индексите спадат.

Спокойно е. Август ще си е спокоен, както ви беше планувано. Болниците няма да са цялостни. Областите по морето всички са в зелената зона. Приятна отмора през август.

За сведение - показателите в още няколко области

Монтана - 0.62

Пазарджи - 0.55

Перник - 0.51

Плевен - 0.59

Разград - 0.52

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Успяваме. Не пускаме дифузното разпространяване да се разпали. Мерките стопират усилването на клъстерното разпространяване. Държим звяра в клетката. Виждате – навътре в страната ситуацията е спокойна.

Няма дифузно разпространяване. Няма. Никъде.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да се пречупи тренда на увеличение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 49

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 500

Под 10% - заетостта е доста ниска

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 1017

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “:5000

Пад 21%. Добре е – август си върви, а прогнозата е, че няма да стигнем сериозните стойности до края на месеца. Не единствено, че няма да ги стигнем, ами се чака процентът да почне да понижава.

Виждате – Сценарият Празни лечебни заведения е непреклонен. Както ви беше планувано. От вас се желае успокоение и невъзмутимо да се пазите с цел да не си лепнете Ковида. Може и да протича по-леко, само че не знаете що за хронични заболявания може да ви се задействат след това. Тъй, че пазете се.

4. Проверка за цялостен локдаун. Тотален локдаун ли? Ко-о-о – Не-е-е-, нали по този начин. Писах ви - като пристигна „ Празни лечебни заведения “ отново няма да има локдаун. Тъй, че, умерено. Никой няма да ви затваря. „ Празни лечебни заведения “ постоянен – няма локдаун.

5. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Смъртността до края на непоклатимост на Празни лечебни заведения ще е ниска, обаче ще има дни с двуцифрено число умряли. В момента се пречупва този финален тренд, обвързван с вълницата. Пазете се! Ако и да протича леко, въпреки всичко има и къси клечки. Най-добре да не стигате до изтегляне на съчка. Така обезпечено няма да изтеглите късата съчка. Възможно е да има още някой и различен ден с двуцифрено число умряли, само че нещастия не се чакат.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 140 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е релативно спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване бавно отслабва, мачкано от ограниченията. Индексите падат. Това е добре, доста добре. В удобния сюжет сме. Прогнозата я знаете – август ще е спокоен. Болниците няма да се изпълнят.

7. Днес – хайде без карта. Има още една област, която е тръгнала да се причисли към Търговище и Кърджали и да отиде на Етап 0 от проекта на Министерството на здравеопазването. Картата издайнически би ви я посочила, както ви сподели Кърджали. Пробвайте се да познаете коя е.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР