Лятната пауза във Формула 1 винаги е особено пространство и

...
Лятната пауза във Формула 1 винаги е особено пространство и
Коментари Харесай

Рокадата на Ред Бул с Гасли и Албън - къде ще му излезе краят?

Лятната пауза във Формула 1 постоянно е изключително пространство и разплодник на спекулации към пилотските сформира на всички отбори в шампионата. 2019-а година не направи изключение, но дискурсът този път се оказа доминирана от протичащото се в Ред Бул.

Напук на първичните уверения от шефа на Тима Кристиан Хорнер, че Пиер Гасли – при цялото се неубедително показване дотук – може да се усеща сигурен за мястото си до края на шампионата, френският играч се оказа намален и върнат в дъщерния Торо Росо за сметка на младия гений Александър Албън.

Разбира се, основният проектант зад този ход е небезизвестният механически консултант и началник на програмата на Ред Бул за млади водачи доктор Хелмут Марко, който не за първи път в кариерата си прави сходен ход. Не напълно от дълго време Макс Ферстапен се оказа промотиран по същия метод за сметка на Даниил Квят, който към днешна дата още веднъж се изявява в Торо Росо.

Чисто статически, Гасли има очевидно предимство пред Албън поради представянето им дотук. Естествено, той разполага и с надалеч по-добрата кола от двамата, с която обаче не съумява даже да се приближи до темповете и резултатите на своя съотборник Ферстапен, който към този момент записа 2 победи.

Гасли и Албън имат идентичен брой приключени стартове дотук – по 11. Французинът е 6-и във краткотрайното класиране и не напълно там, където Хорнер и доктор Марко чакаха да го видят. Трябва да се регистрира, че неговото най-хубаво класиране дотук е 4-о място, до момента в който Албън съумя да се добере до 6-а позиция в най-силното си съревнование.

Със сигурност решението крие своята логичност, защото Гасли не беше в положение да оказва поддръжка на Ферстапен, който си остана ясно изразеният любимец вътре в отбора. Тепърва ще се види дали Албън би могъл да извършва сходни функционалности по-успешно от по-опитния си предходник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР