Лятната отпуска е идеално време да вземете книга в ръка.

...
Лятната отпуска е идеално време да вземете книга в ръка.
Коментари Харесай

Книги, които са идеални за четене през отпуската

Лятната отпуска е идеално време да вземете книга в ръка. И то такава, за която по-късно няма да съжалявате, че сте я прочели. Тя би трябвало да бъде лека за четене, само че не и глуповата, и дълго да остане в паметта ви. Избрахме 10 литературни творби, с които прелестно ще се излежавате на плажа:

Анна Гавалда – „ Заедно “

Една от най-известните книги на Анна Гавалда – трогателна история за любовта и самотата, цялостна със смях и сълзи, елегантно преплетени в добре познати случки от всекидневието ни. Добра комбинация от неуспехи и непредвидени победи, от случайности, щастлити и неособено. Романът справедливо завоюва милиони фенове по света.

Робърт Галбрейт – „ Зовът на кукувицата “

Дебютният разказ на незнайния Робърт Галбрейт надали щеше да провокира такова неспокойствие, в случай че зад този псевдоним не се криеше Джоан Роулинг. Писателката за следващ път потвърждава, че майсторството в разказването не ù е изменило. „ Зовът на кукувицата “ е по типичен спокойна, интелектуална детективска история в най-хубавите обичаи на жанра: закононарушение, завладяващ сюжет във превъзходно ошлайфан жанр. Какво повече?

Джоан Харис – „ Шоколад “

Роман-деликатес, напоен от аромата на шоколад, течен карамел, пресни сладки и тайнственост. Вятърът на карнавала докарва в провинциалното градче Ланскене су Тан красиви непознати, майка и щерка. Те трансформират живота на локалните поданици вечно. Добротата и търпимостта против догматизма и закостенелостта на „ приличното “ общество. Кое ще победи?

Грегъри Дейвид Робъртс – „ Шантарам “

Заради повечкото си страници „ Шантарам “ е идеална за по-продължителна отмора. Макар че в случай че ви грабне, може да я прочетете за норматив. Автобиографичният разказ дава постоянна порция екшън, духовни търсения и любовни истории, които ще ви пренесат в жегата на Бомбай.

Стивън Кинг – „ 11/22/63 “

Този разказ мълчешком е приет за най-хубавия на Стивън Кинг и от милионите почитатели, и от литературните критици. Гимназиалният преподавател Джейк Епинг е изпратен в предишното, с цел да предотврати убийството на Кенеди.И в тази история кралят на ужаса употребява типичен способи, които ще накарат косъмчетата по кожата ви да настръхнат.

Ян Мартел – „ Животът на Пи “

Невероятната история, ще ви запознае с индийското момче Пи, което след корабукрушение се озовава в една лодка с необикновен сателит – бенгалският тигър Ричард Паркър. През 2002 година този международен бестселър е почетен с премия „ Букър “. Изповед, признание, фикция, алегория за битката на човек със самия себе си – „ Животът на Пи “ е съвършен образец за това по какъв начин и филмът, и книгата, могат да бъдат еднообразно положителни.

Рей Бредбъри – „ Вино от глухарчета “

Може би най-лятната книга в международната литература. Ще откриете светлия свят на едно 12-годишно момче и ще преживеете с него едно лято, изпълнено с щастливи и тъжни събития, мистериозни и тревожни; лято, в което всеки ден се вършат нови открития, основното от които: ти си жив, ти дишаш, ти чувстваш. „ Вино от глухарчета “ е безконечна класика, която ще ви подари със слънчево въодушевление даже и в дъждовните дни.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР