Лятната научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет

...
Лятната научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет
Коментари Харесай

Варненски университет събира водещи учени и експерти в областта на правото и сигурността

Лятната научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет ще се организира на 28 и 29 юни 2024 година Откриването ще бъде на 28 юни (петък) от 10 часа в зала 2 на Учебно-спортния комплекс на университета.

Лятната научна сесия включва две научни конференции: " Право: доктрина и процедура " и " Сигурност и публичен ред - доктрина и процедура ". В тях ще вземат участие учени и докторанти от 20 университета и научни институти в България и чужбина, както и специалисти от практиката, които ще показват над 60 отчета в региона на правото и сигурността.

В програмата са планувани пленарни отчети на проф. доктор Петър Христов - ректор на ВСУ " Черноризец Храбър " ; проф. д.ю.н. Атанас Семов - член-кореспондент на Българска академия на науките, притежател на оценката " Катедра " Жан Моне ", присъдена от Европейския съюз, учител в СУ " Св. Климент Охридски " и арбитър в Конституционния съд на Република България; доцент доктор Петя Неделева - учител в Нов български университет; проф. д.ю.н. Йонко Кунчев - декан на Юридическия факултет на ВСУ " Черноризец Храбър ".

Събитието ще бъде значимо за научната общественост и практиците, предоставяйки опция за продан на познания и хрумвания в областите на правото и сигурността. В рамките на мероприятието обичайно се организират разнородни научни конгреси с интернационално присъединяване: конференции, майсторски класове, научни полемики и кръгли маси по настоящи тематики в региона на правото и  сигурността. Научните резултати, споделени през годините, са значим фактор за поддържане интензивността на научните връзки, за рационализиране на научното съдействие и продан, за обогатяване на научните проучвания и публикационната интензивност на преподавателите, докторантите и студентите на ВСУ " Черноризец Храбър ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР