Лятната наслада понякога може да бъде развалена от едно неприятно

...
Лятната наслада понякога може да бъде развалена от едно неприятно
Коментари Харесай

Как да изгоним мравките от дома си, преди те да изгонят нас

Лятната приятност от време на време може да бъде развалена от едно неприятно събитие – инсекти. На инстинктивно равнище хората изпитват боязън и омерзение към тях. И с основателна причина: в хода на еволюцията ясно научихме, че насекомите хапят, популяризират зараза и скапват храната.

Самият човек ги притегля със своята витална активност. Вземете да вземем за пример мравки. Залепени мръсни чинии, трохи на пода и масата, отпадък, който е в кофата от няколко дни – за тях е просто „ обещаната земя “.

КАК ДА съдебна експертиза ОТЪРВЕМ ОТ МРАВКИТЕ ЗАВИНАГИ

Инвазиите от мравки постоянно се случват през лятото. Домашните мравки са безвредни, въпреки и непривлекателни на външен тип. Най-неприятното е, че дребни неканени посетители влизат в жилищните пространства, пълзят по мебели и кухненски принадлежности, попадат в захарница и като цяло са смутени от наличието си по всевъзможен вероятен метод.

Находчива пенсионерка Олга Павловна знае как да се отърве от мравките в къщата завинаги без нездравословни химикали, способи, които са безвредни за деца и домашни любимци.

Тайната на нейната победа над пълзящата колегия е карамфиловото масло . „ Винаги имам етерично масло от карамфил вкъщи. Винаги го взема със себе си на път, тъй като отблъсква комарите. И в този момент също съм уверена, че мравките също се опасяват от масло от карамфил! “ – споделя своя опит мъдрата жена. Тя просто нанася няколко капки ароматно масло във всеки ъгъл на стаята и мравките незабавно изчезват

За покриване на огромна повърхност от къщата се подготвя специфична примес от карамфил. Ще ви би трябвало чаша топла вода и 5-6 капки етерично масло от карамфил. Разбъркайте добре разтвора, попийте го с парцал и избършете подовете във всички стаи.

Такъв елементарен способ ще изплаши насекомите и те ще изчезнат от къщата за по-малко от ден. Факт е, че мравките не могат да понасят фенол, отровно вещество, съдържащо се в карамфиловото масло. За гибелта на насекомите е задоволително доста малко количество такава отрова. Не се тормозете, веществото е безвредно за животните и хората.

Можете да си приготвите спрей с етерични масла, който е комфортно да вземете със себе си на път. Доказано е, че сходно средство е чудесно средство за отбиване на кърлежи! За да го приготвите, изсипете 1 чаена лъжичка в чаша вода. етерични масла от карамфил и здравец, 1 с.л. алкохол, изсипете в бутилка с разпръсквач и разклатете добре сместа преди приложимост.

Третирайте пътеките за мравки с този артикул един път на всеки 3 дни и мравките ще изоставен дома ви. Разтвор от карамфил може да се пръска върху облеклата и кожата, с цел да отблъсне кърлежите. Между другото, продуктът съвършено защищава животните от инсекти, които смучат кръв.

Имайте поради, че маслото от карамфил е потребно за здравето, неговият мирис оказва помощ за повишение на имунитета и подсилване на тялото . Използва се при настинки и инфекции като антивирусно и антибактериално средство.

Имате ли мравки във вашия апартамент? Какви способи за справяне с тях се оказаха най-ефективни? Споделете своя опит. Не забравяйте да споделите тази потребна информация на нашата страница!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР