Лятната АНТИСПИН кампания започва от днес с акция за безплатен

...
Лятната АНТИСПИН кампания започва от днес с акция за безплатен
Коментари Харесай

Лятна антиспин кампания в Младежкия парк

Лятната АНТИСПИН акция стартира от през днешния ден с акция за безвъзмезден минутен тест в Младежкия парк на Русе. Всеки, който желае, може да ревизира анонимно своя здравен статус от 10.30 до 12.30 часа през днешния ден. Смъртните случаи от СПИН в света понижават 3050 са носителите на ХИВ в България, по данни на Министерство на здравеопазването от началото на тази година.

За първите два месеца на 2019 година са открити и потвърдени нови 24 случая.

Регионалната здравна ревизия в Силистра също се включва в Националната антиСПИН акция от 15 август до 15 септември, оповестяват от инспекцията.

От 9 до 13 септември ще има Дни на отворените порти за жителите и гостите на Силистра, с цел да даде налична грижа по отношение на предварителната защита на ХИВ посредством безвъзмезден бърз тест в лабораторията на РЗИ-Силистра. В помощ на експертите от РЗИ-Силистра ще са здравният посредник на община Силистра и юношески посредник. За възстановяване на достъпа до услугите по непринудено консултиране и гратис проучване с бърз тест, екип от експерти на РЗИ-Силистра по график ще бъде ситуиран на оживени места в градовете Силистра и Дулово и селата Калипетрово, Йорданово, Бистра от 23 август до 4 септември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР