Лятна супа с копър и домати Това е перфектна за летния

...
Лятна супа с копър и домати
Това е перфектна за летния
Коментари Харесай

Супер идея за лятна супа

Лятна чорба с копър и домати

Това е съвършена за летния сезон чорба, която също така е ексцентрична и супер здравословна. Също по този начин е много лесна за подготвяне.

Количеството в тази рецепта е за 4 порции.

Време за подготвяне 5 минути.

Времетраене на готвенето 40 минути.

Съставки:

Приготвяне:

За подготвяне на супата: Загрейте фурната до 200 градуса. Подредете нарязан копър, чери домати и чесън върху огромен лист за печене. Полейте с 2 супени лъжици зехтин и подправете със сол и черен пипер.

Печете на междинна решетка на фурната, до момента в който зеленчуците омекнат доста и стартират да се карамелизират, 35-40 минути.

Междувременно загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин в огромна тенджера на приблизително слаб огън. Добавете лука и гответе, като бъркате постоянно, до момента в който омекне и стане транспарантен, 5-7 минути. Добавете консервираните домати, бульона и люспите от червен пипер и оставете да заври, след което намалете котлона до слаб и оставете да къкри 10 минути.

Добавете печени зеленчуци и обеления чесън в блендер дружно със сместа от доматен бульон. Подправете с 1 чаена лъжичка  сол и разбъркайте добре до гладкост. Добавете още бульон, в случай че желаете, с цел да разредите.

За да извършите добавката към супата: Добавете лешниците в изсъхнал незалепващ тиган на междинен огън. Запечете до момента в който се усети ароматът им, към 2 минути, по-късно прибавете останалите семена в тигана и продължете да печете до леко златисто, още към 2-3 минути. Поставете сместа от ядки и подправки в дребен кухненски робот или блендер и натиснете единствено няколко пъти, с цел да разбиете ядките и семената, оставяйки някои по-големи части непокътнати. Използвайте добавката неотложно или съхранявайте в херметически затворен съд до 2 седмици.

Разпределете на 4 порции и сложете от горната страна добавката към супата. Добър вкус.

Инфо: https://www.besthealthmag.ca/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР