Лятна читалня под открито небе събра днес малчугани от близо

...
Лятна читалня под открито небе събра днес малчугани от близо
Коментари Харесай

На лятната читалня: игри, забавления и книжки под открито...

Лятна читалня под намерено небе събра през днешния ден малчугани от близо и надалеч. Осмото издание на плана започва тази заран в 10 ч. и ще продължи до 14 юни. На Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина шефът на НБ „ Иван Вазов “ Димитър Минев се обърна към всички струпали се мъници с думите: „ Забавлявайте се, деца “, и даде старт на огромното четене.

Целта на събитието е да извърши със веселба и интерес първите дни от лятната почивка на дребните възпитаници. Предвидени са доста игри, измежду които четене в хор, „ Бинго “, „ Не се сърди, дребосъче “ и разнообразни езикови задания.

На учениците бяха раздадени специфични карти, на които да означават с какво се занимават, а след края на читалнята, всеки от тях ще получи премия за представянето си.

Освен пловдивските малчугани, читателски клубове от цяла България също дойдоха за празника на словото. Едни от най-активните бяха представителите на клуб „ Звездни читатели “ Панагюрище.

Габриела, Елза и Георги идват от Панагюрище, с цел да се включат в забавата. Звездичките от учебно заведение „ Марин Дринов “ с любознание преглеждат книжките и си избират с какво да стартират.

„ Аз обичам фантастиката. Любимите ми книги са тези за Хари Потър “ – споделя петокласникът Георги, който за трети път идва в Пловдив и е впечатлен от огромните фонтани.

Елза показа, че обича да чете книжки с доста картинки и малко текст, защото са й по-интересни, а Габриела, пък, обича да захваща дълги текстове без илюстрации, тъй като тя самата умее да рисува и изобразява героите такива, каквито си ги показва.

Йоан от село Труд разпростира пъстър комикс. Второкласникът от учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ честичко идва в града под тепетата, само че през днешния ден остава отчаян, защото фонтаните не пръскат вода и не пеят.

Ивана от учебно заведение „ Димитър Матевски “ е подхванала следващата част на „ Дневникът на един Дръндьо “, а приятелката й – Дария избира „ Не се сърди човечето “ пред четенето. Третокласничката от „ Софроний Врачански “ признава, че към момента не е почнала да извършва описът с книжки за лятната почивка и мисли мъничко да си почине, преди да се залови с него.

Освен за сладурите, книги от разнообразни издателства, които партнират на самодейността, бяха обезпечени и за родителите. Там възрастните ще намерят издания за детската логика на психиката, пособия и доста потребни препоръки.

Специалната стратегия ще продължи до 12 часа през днешния ден, а на следващия ден отново на същото място в 10 още веднъж стартират заниманията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР