Лясковец. Няма как да не си горд българин, като виждаш

...
Лясковец. Няма как да не си горд българин, като виждаш
Коментари Харесай

Евродепутатът Момчил Неков инициира изготвянето на национална стратегия за развитие на секторите овцевъдство и козевъдство

Лясковец. Няма по какъв начин да не си горделив българин, като виждаш какви обичаи имаме в земеделието и културното завещание. Смятам, че би трябвало да върнем българското и по тази причина изцяло стоя зад мотото на събора: „ Българските храни от български първични материали “. Това съобщи евродепутат Момчил Неков, който беше специфичен посетител на откриването на седмия народен събор на овцевъдите в България край Петропавловски манастир, община Лясковец, оповестиха от пресофиса на Момчил Неков .
Неков предложения всички производители от секторите овцевъдство и козевъдство да се съберат на 2 юли в София и да изготвят дружно национална тактика за секторите, тъй като по този метод ще се даде опция за развиването им, опазване на поминъка и потребление капацитета на продуктите от овче и козе мляко, както и месо. Евродепутатът напомни, че единствено преди седмица Европейският парламент поддържа увеличението на помощи за секторите овцевъдство и козевъдство в новата Обща селскостопанска политика (ОСП).
По време на събора Момчил Неков обясни на производители на овчи и кози артикули нуждата да защитят географски инструкции и предпазени наименования за генезис, за повишение на тяхната прелест, опция за реализация на пазари и по-добри приходи. Той ги осведоми и за въвеждане на термина за качество „ планински артикул “, който се чака да стане в околните месеци в България, защото това също е алтернатива за обезпечаване на по-добра видимост на продукта и обезпечаване на пазари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР