лякото е пълноценна и здравословна напитка за всички възрасти.Необходимостта от

...
лякото е пълноценна и здравословна напитка за всички възрасти.Необходимостта от
Коментари Харесай

Процеси в организма, които не могат без прием на мляко

лякото е пълноценна и здравословна напитка за всички възрасти.

Необходимостта от консумация на мляко при дребните деца е изключително изразена заради изгодите за техния напредък и развиване, само че млякото е извънредно потребно както за младежи, по този начин и за възрастни.

Кои са жизненоважните процеси, за които млечните съставки играят основна роля:

Изграждане и поддържане на костна маса

Калцият в млякото е минерал, който е виновен за построяването на костите и зъбите, където се съхраняват към 99% от него в човешкото тяло. Почти 285 mg калций се гълтам с всяка чаша мляко, което дава отговор на над 20% от дневната потребност от калций.

Млякото съдържа също фосфор, калий, протеини и витамин К2 - хранителни субстанции, които са значими за поддържането на здрави и мощни кости.

Млечният протеин съставлява към 50% от размера на костите и към една трета от костната маса и по тази причина е основен хранителен детайл за здравето на костите. Консумирането на повече протеини от този вид може да защищити от загуба на костна маса.

Изграждане и регенериране на мускулна тъкан

Протеинът в млякото е към 20% суроватка и 80% казеин. И двата типа са висококачествени протеини, само че суроватката е известна като „ бърз протеин “, защото бързо се разгражда до аминокиселини и се всмуква в кръвта.

Аминокиселините са изключително потребни за създаване на мускулите, попречване на загуба на мускулите и обезпечаване на сила по време на подготовка.

Регулиране на кръвното налягане

Калият отпуска стените на кръвоносните съдове, намалява кръвното налягане и защищава от мускулни крампи. Многобройни изследвания демонстрират връзка сред ниския банкет на калий и високото кръвно налягане, а с него и риска от инсулт.

Една чаша мляко съдържа 300 до 400 mg калий, според от типа мляко.

Усвояване на калций

Много процеси в организма се нуждаят от калций и в случай че не се приема задоволително, тялото взема от складираните количества в костите, което отслабва съществуващата кост и предотвратява образуването на здрави кости. Ролята на витамин D в този развой е оптималното асимилиране на калция в костите.

Млякото, обогатено с витамин D, е превъзходен избор за банкет на този витамин, изключително през зимните дни, когато не се излагаме задоволително на слънчева светлина.

Всички тези преимущества на млякото се усилват от обогатения състав на някои млека.

За да се възползвате от цялостните преимущества на млякото, в това число деветте съществени хранителни субстанции, които то съдържа, би трябвало да консумирате три чаши мляко всеки ден.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР