Лувърът в Париж отвори врати за посетители след три месеца

...
Лувърът в Париж отвори врати за посетители след три месеца
Коментари Харесай

Лувърът отвори врати за посетители

Лувърът в Париж отвори порти за гости след три месеца спиране, само че напорът от туристи се чака по-късно със завръщането на чужденците, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Музеят загуби повече от 40 милиона евро доходи по време на ограниченията за изолираност поради новия ковид. 75 % от посетителите му преди бяха чужденци. Сега обаче единствено европейци могат да се завърнат, само че ще бъдат пропускани "като през капкомер ".

Подобно затваряне на музея не е имало от Втората международна война.

Лувърът ще отвори порти на 6 юли

Ръководството чака три сложни години, откакто през 2020 година продадените билети ще са доста по-малко от върха от 10 милиона през 2018 година

Първите гости влязоха в 10 ч. Санитарните ограничения от дълго време са премислени.

Достъпът ще е единствено през пирамидата - с три опашки. Едната е за резервиралите билети с дата и час по интернет, другата - за създалите си резервация за по-късен час, а третата за разчитащи на шанса да има свободни места. Всички би трябвало да са с маски. Гардеробът ще остане затворен.

"Джокондата ", Нике от Самотарке, "Свободата води народа ", "Салът на Медуза ", Венера Милоска, бижутата на короната и други съкровища - най-посещаваните зали ще бъдат отворени, както и по този начин харесваните от французите експозиции за Древен Египет, Древна Гърция и Рим.

Около 30 % от сбирките като френска ренесансова статуя или изкуството на Азия, Океания и Америките, ще останат закрити.

При по-малкото гости разходката им залите ще е доста по-приятна.

Сини стрелки ще демонстрират маршрута, без опция за връщане. Пред "Мона Лиза " са сложени точки, с цел да може посетителите да я съзерцават, спазвайки физическа отдалеченост.

Груповите визити с външни екскурзоводи може да са до 25 индивида, като гидовете би трябвало да са с каски и микрофони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР