Лувърът обяви, че ще увеличи цената на входния билет шест

...
Лувърът обяви, че ще увеличи цената на входния билет шест
Коментари Харесай

Лувърът увеличава входната такса

Лувърът разгласи, че ще усили цената на входния билет шест месеца преди Олимпийските игри в Париж, когато се чака градът да посрещне много повече туристи от нормалното. От 15 януари входът става 22 евро, откакто от 2017 година насам струваше 17 евро.
Прочетете още
Това нарастване от 29 % е съпоставимо с 30-процентната инфлация за същия интервал, демонстрира показателят на потребителските цени INSEE.

Лувърът е най-посещаваният музей в света, разполага с 86 000 кв. метра повърхност, отворена за гости, и е привлякъл 7,2 милиона гости през 2022 година

Според годишния отчет приходите от продажба на билети възлизат на 76,5 милиона евро през предходната година. Това покрива единствено една четвърт от оперативните разноски, а останалата част се финансира от Министерството на културата и други източници, в това число от спонсори, напомня Франс прес.

В прессъобщение от музея акцентират, че " повече от половината от всички френски гости влизат гратис ". Входът е безвъзмезден за лица под 25 години, безработни, хора на минимални обществени помощи, хора с увреждания и техните настойници, учители, експерти от региона на културата и публицисти.

От предстоящите 8,7 милиона гости през 2023 година 3,6 милиона (41%) няма да са платили за входен билет, сочат упованията на управлението на Лувъра.

В идващите години музеят се надява да финансира план за отваряне на втори вход в допълнение към този под Пирамидата, настоящ от 1988 година Той ще бъде откъм източната фасада, на равнището на метростанцията " Лувър-Риволи ". Не е ясно какъв брой ще коства, нито по кое време ще бъде изработен. Лувърът продължава и да обогатява сбирките, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР