Lustige Blätter е ежеседмично сатирично списание, издавано от 1852 до

...
Lustige Blätter е ежеседмично сатирично списание, издавано от 1852 до
Коментари Харесай

Хуморът по времето на Третия райх

Lustige Blätter е ежеседмично сатирично списание, издавано от 1852 до 1944 в Германия. В списанието по този начин и нямало нито една, даже другарска подигравка на някой от нацистите вождове. Ето какъв е бил хуморът в Германия по време на Третия райх:

 чърчил Сталин

„ Мисля, че би трябвало да се движим дружно, защото вие сте на наша страна “ – споделя Чърчил, залепен за Сталин, до момента в който алената звезда пада от небосклона. Една от карикатурите на журнала, откакто на 22 юни 1941 година Германия атакува Съюз на съветските социалистически републики.

 Сталин подигравка

„ Резултатите от зимното нахлуване. Той гризна стоманата “. Сталин, без зъби, откакто немците са разгромени покрай Москва. Но пропагандата обръща загубата в победа.

 Америка подигравка

„ Информация от Съединени американски щати “. Когато чичо Сам приказва, истината е с краката нагоре.

 Чърчил подигравка

„ Този коктейл, наподобява, не му подхожда “. Уинстън Чърчил преди малко е подал на мощно отслабналия английски лъв примес от кръв и сълзи (тежкият труд и потта са пропуснати). Намек за първата тирада на Чърчил като министър председател, в която той споделя: „ Нямам да предложа нищо друго с изключение на кръв, тежък труд, сълзи и пот. “

 политически карикатури

„ Сингапур. Най-силната цитадела в света. “ Списанието се радва на триумфа на японците, когато на 15 февруари 1942 година английски Сингапур става японски.

 Чърчил нацисти

Чърчил се пробва да закрепи Англия с дъски с надпис „ обещания “. Прави го с пирони от кутия, наречени „ неистини “.

 Рузвелт подигравка

„ Мечът на самурая. Той ще раздра устата на всеки “. Реакцията на журнала, откакто японците атакуват Пърл Харбър. На 11 декември Германия и Италия афишират война на Съединени американски щати и воин на карикатурата става Рузвелт.

 Втора международна война карикатури

„ Какво криеш там зад тила си, Франклин? “ – пита Южна Америка. „ Нашите брачни халки “. Намек за това, че Съединени американски щати употребява войната, с цел да подчини Южна Америка.

 немско списание карикатури

„ Октопод “. Пипалата на евреите докопват Англия, Русия, Съединени американски щати и по някаква причина Китай. Кой е виждал китайски евреи?

 Съюз на съветските социалистически републики подигравка

Заглавието на карикатурата: „ Помпа за кръв “.

 Сащ подигравка

„ Техният метод да „ освободят “ Европа “. Краят на войната наближава и немската агитация рисува все по-мрачни портрети на враговете.

Вижте още: „ Детските книжки в нацистка Германия “

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР