Лупингите на Уолстрийт продължават. След като в понеделник борсите се

...
Лупингите на Уолстрийт продължават. След като в понеделник борсите се
Коментари Харесай

Влакчето на ужасите за Уолстрийт няма край

Лупингите на Уолстрийт не престават. След като в понеделник тържищата се сринаха и показателите Dow Jones и S&P изгубиха сред 7 и 8% от цената си, а във вторник течеше възобновяване с към 5% нагоре, в този момент историята се повтаря. Dow Jones и S&P отвориха сесията с над 3% загуби, които сега надминават 5% по отношение на края на сесията във вторник. Към 19:45 ч. българско време, над два часа след началото на сесията, Dow Jones губи 5.19% от цената си, а S&P - 4.68%.

Причината е една: коронавирусът. Факторите обаче са повече. Световната здравна организация (СЗО) публично разгласи, че приема COVID-19 за пандемия, което евентуално значи, че разпродажбата ще стане още по-сериозна към края на сесията, по същия метод, по който тържищата обърнаха вчерашните загуби в облага точно в последните два часа от работно време на пазара в Ню Йорк. Вторият фактор иронично е същият, който докара и до скоковете нощес: упованията за стопански тласъци от Вашингтон, в това число и под формата на орязване на налози.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Днес трябваше да има повече информация за тях от страна на администрацията на Доналд Тръмп или представители на Конгреса, само че такава няма и най-малко за момента не се чака да има. Вместо това президентът е изискал незабавна среща с държавните лица в областта на опазването на здравето, с цел да бъде разисквана тактиката на страната от тук нататък. Официално Тръмп поддържа тезата, че Съединени американски щати се оправя с преодоляването на болестта, като тази активност беше предадена на вицепрезидента Майк Пенс. Неофициално обаче администрацията се пробва по всевъзможен метод да минимизира вредите, в това число и икономическите, като непрестанните сривове на пазарите сигурно тревожат Тръмп, който търси втори мандат на изборите през ноември.

Goldman Sachs: довиждане на биковете

Goldman Sachs, една от най-големите американски капиталови банки, публично разгласи, че чака завършек на рекордния 11-годишен напредък на пазарите поради ковид. Дейвид Костин, шеф активи в банката, написа в сряда записка към клиентите си, че към този момент няма предпоставки за напредък. " След 11 години и 13% междинен растеж на облагите всяка година, имаме вяра, че бичият пазар на S&P 500 скоро ще завърши ", написа Костин. " Липсата на фундаменти е забележима. "

Според него доникъде на 2020 година S&P ще доближи 2450 пункта, или с съвсем 30% по-малко, в сравнение с по отношение на рекордната стойност, записана през февруари тази година. През идващите две тримесечия банката чака облагите на фирмите да спаднат приблизително с 12%, поради срутва в цените на петрола и икономическите вреди от COVID-19. Единственото оптимистично в бележката към клиентите на банката е, че съгласно Костин ще стартира нов напредък на пазара " по-късно през тази година ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР