Лунни роувъри изследват вулканичната пещера на о. Лансароте като тренировъчен

...
Лунни роувъри изследват вулканичната пещера на о. Лансароте като тренировъчен
Коментари Харесай

Лунни роувъри изследват вулканичната пещера на остров Лансароте

Лунни роувъри изследват вулканичната пещера на о. Лансароте като подготвителен тест за задачата си на Луната , заяви ДПА, базирайки се на немския координационен център на плана.

Изследването на пещерата е още една стъпка към същинската лунна задача, сподели Томас Фогеле от Центъра за проучване на изкуствения разсъдък в Германия. 

Проектът КоРоб-Екс, финансиран от Европейския съюз, е основан в Центъра за проучване на изкуствения разсъдък в Бремен, Северозападна Германия. 

Технологията, употребена за проучване на пещерата, може да бъде приложена за проучване на Луната в бъдеще. Предвижда се разполагане на непрекъсната станция на Луната.

Кратерите и пещерите са подобаващи местоположения за станцията, защото обезпечават отбрана от радиация, астероиди и температурни флуктуации. Преди хората да влязат в кратерите и пещерите обаче, роботите би трябвало да ги изследват независимо.

Проектът КоРоб-Екс прави проби на роувърите на о. Лансароте, защото островът и тунелите му от лава оферират положителни условия за това. Роувърът транспортира датчик навътре в пещерата и създава 3Д карта на вътрешността. Втори роувър спомага за спускането на трети роувър във вътрешността в пещерата. Така се изследва теренът и се основава карта на заобикалящата среда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР