Луната има вече още един кратер. Степен от ракета, която

...
Луната има вече още един кратер. Степен от ракета, която
Коментари Харесай

Учен: Част от ракета падна върху Луната

Луната има към този момент още един кратер. Степен от ракета, която блуждаеше в Космоса от години, е паднала върху спътника на Земята, съгласно специалист. Но защото събитието не може да бъде следено непосредствено, то ще трябват доказателства за него под формата на фрагменти.

Сблъсъкът е станал в 12,25 ч. по Гринуич от тъмната страна на Луната, съгласно американския астроном Бил Грей, който първи заяви преди няколко дни, че ще има такова събитие. Степента на ракетата се е врязала със скорост от над 9000 километра в час и е бил издълбан кратер с диаметър от 10 до 20 метра, добави той.

Траекторията на степента на ракетата бе изчислена благодарение на наблюдения, осъществени от телескопи на Земята. Засега чия е степента от ракетата си остава обект на дискусия, тъй като никой не е претрупан с задачата да каталогизира и следи галактическите отпадъци.

Според Грей става дума за третата степен на китайска ракета, извела пробна капсула до Луната и назад през 2014 година Китайските управляващи обаче оповестиха, че третата степен на ракетата е навлязла в земната атмосфера и е изгоряла. Според Грей обаче Китай позволява неточност и бърка две сходни галактически задачи, когато твърди, че третата степен от ракетата е изгоряла в земната атмосфера.

Кратерът, издълбан от галактическия отпадък, ще може да се следи от сондата на НАСА " Лунар рикънисънс орбитър " и от индийския уред " Чандраян 2 ", които обикалят към Луната. Двата апарата могат да следят всеки лунен регион един път в месеца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР