лумбърг представи списък с 50 души, които според него определят

...
лумбърг представи списък с 50 души, които според него определят
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева в списъка на Блумбърг за "най-важните хора" на 2020

лумбърг показа лист с 50 души, които съгласно него дефинират "безпрецедентната " 2020 година

Според организацията, пандемията от ковид и изборите в Съединени американски щати до известна степен са улеснили съставянето на четвъртия годишен лист.

Новият лист е разграничен на пет категории: бизнес, политика, развлечения, финанси и просвета и технологии. Във всеки от тях, съгласно организацията, има хора, чиито достижения заслужават самопризнание.

В категорията "политика " организацията, наред с други, включи водача на беларуската съпротива, някогашната кандидатка за президент Светлана Тихановская, престолонаследникът на ОАЕ Мохамед бин Зейд Ал Нахаиан - за нормализиране на връзките с Израел, президентът на Уругвай Луис Лакале По - за това че страната под негово управление има най-ниската степен на заразяване с COVID-19 в Южна Америка.

В допълнение, категорията включва съоснователите на придвижването "Black Lives Matter ", ръководителя на администрацията на Тайван Цай Ингвен и ръководителя на Върховния съд на Съединени американски щати Джон Робъртс.

Агенцията е присъединила ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в раздела "финанси ".

Освен нея там са и ръководителя на една от най-големите финансови корпорации в света, Citigroup Inc., Джейн Фрейзър, както и изпълнителният шеф на Morgan Stanley Джеймс Горман и други.

Сред приетите от организацията в категорията "наука и технологии ", са основно тези, чиито старания са ориентирани към битка с разпространяването на COVID-19, в това число основният експерт по инфекциозни заболявания на Съединени американски щати Антъни Фаучи, група учени, участващи в създаването на ваксини против ковид и основателите на Covid Tracking Project, който наблюдава броя на случаите на зараза с COVID-19.

В категорията "бизнес " организацията включи един от ръководителите на стрийминг услугата Нетфликс Рийд Хейстингс, ръководителят на просветителното приложение Think & Learn Pvt, Буджу Равиндран и стриймъра Viya.

В развлекателната категория Блумбърг включи певицата Били Айлиш и режисьора Пон Джун-хо, прочут с кино лентата си „ Паразит “, който завоюва четири награди "Оскар ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР