Лула спечели 50,8% от всички валидни гласове срещу близо 49,2%

...
Лула спечели 50,8% от всички валидни гласове срещу близо 49,2%
Коментари Харесай

77-годишният Луис Инасио Лула да Силва с трети президентски мандат в Бразилия

Лула завоюва 50,8% от всички годни гласове против близо 49,2% за Болсонаро. Новият президент ще встъпи в служба на 1 януари 2023 година Той се завърна на политическата сцена откакто беше забъркан в не един корупционен скандал и даже прекара известно време в пандиза, преди да бъде оправдан.

Двамата претенденти са радикално противоположни, отбелязва Военновъздушни сили. Лула е ляв някогашен синдикален водач, а Болсонаро е десен популист и някогашен капитан от армията. Критиците на Болсонаро го упрекват в безконтролно ръководство както по време на пандемията, по този начин и в политиката му, благоприятстваща обезлесяването по поречието на Амазонка.

Новоизбраният президент даде обещание да сплоти „ една разграничена нация ” и да постави завършек на унищожаването на тропическите гори, само че като най-спешна своя цел разгласи изкореняването на глада. Лула към този момент стартира да получава поздравления от международните водачи, в това число френският президент Еманюел Макрон, който прикани за възобновяване на другарските връзки сред двете страни, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР