Лула предлага Украйна да се откаже от Крим, за да

...
Лула предлага Украйна да се откаже от Крим, за да
Коментари Харесай

Бразилският президент предлага Украйна да се откаже от Крим, за да сложи край на войната

Лула предлага Украйна да се откаже от Крим, с цел да постави завършек на войната Руският президент Владимир Путин " не може да завземе територията на Украйна. Може би Крим ще бъде разискван. Но това, което той нахлу в допълнение, той би трябвало да премисли ", сподели бразилският президент Лула в четвъртък по време на среща с кореспонденти в Бразилия. „ Зеленски също не може да желае всичко “,

Украйна отхвърля да договаря с Москва, без първо да изтегли съветските войски от цялата си територия, в това число Крим, анексиран от Русия през 2014 година

В края на януари Лула направи предложение, чиито очертания към момента не са ясни, за ходатайство в спора в Украйна от страна на група страни. Президентът на Бразилия би трябвало да показа проекта на китайския си сътрудник Си Дзинпин в Пекин идната седмица. Бразилският държавен глава сподели, че е " убеден " в възможностите за триумф на този план, надявайки се, че групата от страни " ще бъде основана " след завръщането му от Китай.

Висшият консултант на Лула по интернационалните въпроси Селсо Аморим се срещна в края на март в Москва с Владимир Путин и съветския външен министър Сергей Лавров, който се чака в Бразилия на 17 април.

Ръководителят на съветската военизирана формация " Вагнер " Евгений Пригожин призна в четвъртък, че хората му не престават да търпят загуби в боевете в Украйна, във връзка посещаване на гробище, което " продължава да пораства ".

Русия съобщи в четвъртък, че е отблъснала група украински " диверсанти ", които се опитваха да обхванат на нейна територия през граничния регион на Брянск, където украински водач към този момент беше задържан ден по-рано.

Еманюел Макрон в четвъртък прикани китайския президент Си Цзинпин да „ вразуми Русия “ във връзка с Украйна и я прикани да не доставя оръжия на Москва по време на среща в Пекин, която приключи с апели за мирни договаряния.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР