Лула да Силва заяви, че украинският президент е толкова отговорен

...
Лула да Силва заяви, че украинският президент е толкова отговорен
Коментари Харесай

Бившият бразилски президент: Зеленски е толкова виновен, колкото и Путин

Лула да Силва съобщи, че украинският президент е толкоз виновен за спора в Украйна, колкото и неговият съветски сътрудник

Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски е толкоз виновен за спора в Украйна, колкото и неговият съветски сътрудник Владимир Путин, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В изявление за американското сп. "Тайм ", оповестено през днешния ден, Лула Да Силва споделя: "Виждам, че украинският президент е приветстван от всички парламенти по света, в които депутатите му стават на крайник. Но този вид е също толкоз виновен, колкото Путин. В една война в никакъв случай няма единствено един отговорен ".

"Той искаше войната. Ако не я искаше, той щеше да договаря малко повече ", добавя Лула да Силва по адрес на Зеленски.

Бившият президент на Бразилия също така преценя държанието на Зеленски като необичайно. "Човек ще рече, че той е част от един театър. Той е по малкия екран заран, обед и вечер, в британския, френския, немския парламент, сякаш води акция. Той би трябвало да е по-загрижен по отношение на масата за договаряния ", споделя Лула да Силва.

"Ако хората подтикват Зеленски, той самият си мисли, че е най-хубавият. В реалност човек би трябвало да му каже съществено: "Моето момче, ти си добър хуморист, само че няма да водим война, с цел да можеш ти да си правиш шоу ".

"И би трябвало също човек да каже на Путин: "Ти си цялостен с оръжия, само че няма потребност да ги използваш против Украйна. Хайде да дискутираме ", добавя Лула да Силва.

Той също така разкритикува и президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който, съгласно него, не е взел вярното решение по отношение на спора в Украйна. "САЩ имат доста огромна тежест и биха могли да избегнат този спор. Байдън можеше да взе участие повече, той можеше да вземе самолета за Москва, да приказва с Путин. Този жанр държание се чака от един водач ", споделя Лула да Силва.

Бившият бразилски президент подлага на критика и Организация на обединените нации. "Спешно би трябвало да се сътвори едно ново международно ръководство. Организация на обединените нации не съставлява нищо повече. Лидерите не я взимат на съществено. Путин нахлува в Украйна по едностранен метод, без да се съветва с Организация на обединените нации ", добавя Лула да Силва.

Още от началото на съветската инвазия в Украйна бразилската левица имаше двойнствена позиция. От една страна тя осъди съветската инвазия, само че от друга разгласи НАТО за виновен за нея.

Лула да Силва, която беше отпред на Бразилия от 2003 година до 2010 година е апетитен в от допитванията до публично мнение за любимец за президентските избори, които ще се произведат по-късно тази година.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР