Луксозният круизен кораб, който по-рано тази седмица заседна на плитчина

...
Луксозният круизен кораб, който по-рано тази седмица заседна на плитчина
Коментари Харесай

Заседналия луксозния круизен кораб вече е освободен, алкохолът им свършил

Луксозният круизен транспортен съд, който по-рано тази седмица заседна на плитчина край източния бряг на Гренландия, беше сполучливо освободен, заяви през днешния ден Обединеното арктическо командване на Дания, написа CNN.

В понеделник корабът Ocean Explorer, пренасящ 206 пасажери и членове на екипажа, заседна в Алпефиорд. Съвместното командване заяви, че круизният транспортен съд е бил освободен от проучвателен рибарски транспортен съд през днешния ден сутринта.

Плавателният съд не съумя да се " измъкне от клопката " в няколко предходни опита, което породи опасения, че ще остане блокиран в продължение на дни в очакване на идването на по-голям датски боен транспортен съд.

По-рано стана ясно, че трима пасажери на борда са сложени под карантина, откакто се заразили с Covid-19. Но всички останали на борда бяха оповестени за здрави и в сигурност. От компанията притежател на кораба оповестиха още, че нито корабът, нито пасажерите му, нито близките води, са били в заплаха заради случая.

Докато корабът е чакал помощ, една от пътничките, посочена единствено като Лис, се пошегувала, че главният боязън на борда е, че алкохолът е приключил. " Това е най-голямото ни терзание ", споделя тя пред филиала на CNN Nine News.

Според изказване на датското Обединено арктическо командване (ОАК) през последните няколко дни Ocean Explorer е направил няколко несполучливи опита да се освободи от приливните течения.

По време на прилива в сряда изследователският рибарски транспортен съд Tarajoq, който е благосъстоятелност на държавното управление на Гренландия, се е опитал да освободи круизния транспортен съд, само че не е съумял да го направи, съобщи dir.bg.

По-голям транспортен съд на датските военноморски сили, Knud Rasmussen, е изпратен да помогне, само че му предстояло да измине 1200 морски благи (около 2222 км), с цел да доближи до круизния транспортен съд. Той трябвало да дойде едвам в петък вечерта.

Датски военнослужещи се качиха на борда на круизния транспортен съд във вторник и още тогава обявиха, че всички 206 души на борда са " добре ".

Според формалния уеб страница на Aurora Expeditions корабът е " особено основан за експедиционни пътувания до най-отдалечените дестинации в света ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР