Луксът няма нужда от Бонд стрийт, когато е на една

...
Луксът няма нужда от Бонд стрийт, когато е на една
Коментари Харесай

eBay на 25 - най-скъпите вещи, продадени от българи в платформата

Луксът няма потребност от " Бонд стрийт ", когато е на една ръка разстояние в интернет. Ще се уверите, че е по този начин от тази любопитна селекция на eBay, един от водачите в международната онлайн търговия, който този месец отбелязва своята 25-годишнина. По този мотив платформата връща стрелките на часовника обратно и за България като вади от архивите информация за първите покупки и продажби, направени от наши сънародници, за най-скъпите продукти, продадени от страната ни в чужбина, както и за най-търсените у нас артикули по категории.

Покупки и продажби на eBay от България стартират през 2001 година:

Първата продажба, записана на платформата от нашата територия е достоверна войнишка манерка от Втората международна война.

Първият предмет, платен от българин, още веднъж е обвързван с историята – автентичен щик от Първата международна война.

Първите предмети, продадени от България и с маркирани цени в архива на платформата, още веднъж са военни артефакти – два сета от пощенски марки от Втората международна война на стойност 5 и 9 щатски $.

Първата покупка, направена от България, чиято цена  е известна, е на три дънни платки Socket 7, които сами по себе си също към този момент са антики.

Технологиите доминират и в класацията на най-скъпите предмети, продадени от българи на eBay за всички времена. Тя се оглавява от Rovion RX 130 робот за видеоинспекция на индустриални тръби на стойност 33 000 щатски $. На втора и трета позиция се подреждат коли – Jaguar XKR 2013 с цена 32 085 $ и Porsche 928 S4 Strosek, продадено за 31 863 $. Челната петица на най-скъпите предмети, продадени от България, се попълня от джобни часовници - Charles Gretton Verge Fusee и Louis-Benjamin Audemars, всеки на стойност 30 000 щ. $.

Най-търсените артикули от българите в платформата за миналите 25 години обаче не са нито антиките, нито, колекционерските находки и първокласните коли или пък скъпите часовници, а продуктите в категориите Мода (най-вече грим, козметика за кожата и стилизиращи артикули за коса), Авточасти и аксесоари (предимно за поддръжка и тунинговане на автомобилите) и Дом и градина (основно кухненски уреди, посуда и съоръжение за питейни заведения, аксесоари за домашни любимци, материали за креативен занаяти и артикули за обезопасяване на домовете с дребни деца). Сред най-купуваните продукти през последните години са заздравителите за нокти и като цяло продуктите от категорията Грижа за ноктите, маникюра  и педикюра с над 47 000 закупени продукта от България единствено през 2019 година.

Ето ги и 10-те най-скъпи предмети, продадени от България посредством eBay през последните 25 години:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР