Лукойл“ вече е превел авансово данък в размер на 90

...
Лукойл“ вече е превел авансово данък в размер на 90
Коментари Харесай

Министърът на транспорта и съобщенията: Взети са мерки цените на горивата да вървят надолу

„ Лукойл “ към този момент е превел предплатено налог в размер на 90 милиона лв., подсети Христо Алексиев

" Нашата политика е „ Лукойл “ да си заплаща налозите в България, а въпреки това се подхващат всички ограничения цените на горивата да не престават да вървят надолу. " Това съобщи служебният вицепремиер по икономическата политика и министър на превоза и известията Христо Алексиев по време на присъединяване си в петъчния парламентарен блиц надзор, съобщи Българска телеграфна агенция, представена от.

От парламентарната естрада Алексиев напомни, че „ Лукойл “ към този момент е превел предплатено налог в размер на 90 милиона лв..

„ Очакваме следващата година към 600 млн. лв., по отношение на това, че реалокираха активността си в България, да бъдат платени към бюджета от страна на „ Лукойл “. Същевременно и цените на горивата вървят надолу “, уточни Алексиев.

Отговорът на служебния вицепремиер по икономическите политиките бе след въпрос на народния представител от ГЕРБ-СДСДелян Добрев, който изиска информация за това дали „ Лукойл “ и „ Литаско “ към този момент са преместили активността си в България и образуват ли облагите си в страната.

„ Смятаме да продължим с нашия законопроект, който е за обезщетения на потребителите, предусещащ да се изземат част от свръхпечалбите на групата „ Лукойл “ във Фонда за енергийна сигурност “, означи Добрев. Той уточни, че ще се радва, в случай че администрацията на служебния кабинет окаже подпомагане при правенето на финалните текстове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР