Лукойл трябва да внесе още 69 млн. лева във Фонда

...
Лукойл трябва да внесе още 69 млн. лева във Фонда
Коментари Харесай

Лукойл трябва да внесе още 69 млн. лева във Фонда за енергийна сигурност

" Лукойл " би трябвало да внесе още 69 млн. лв. във Фонда за енергийна сигурност, съобщи министърът на стопанската система Богдан Богданов, който дружно с представители на рафинерията беше изслушан от парламентарните комисии по енергетика и стопанска система във връзка разногласието за невнесени вноски, който стигна и до съда.

Богданов посочи, че това е вноската за декември. От " Лукойл " обявиха че не одобряват тези калкулации. Спорят тях действителната сумата е с близо 50% по ниска и чакат съдът да реши разногласието. От Национална агенция за приходите показаха, че рафинерията няма неплатени отговорности, само че против нея се водят правосъдни производства.

" Събраната сума, която е преведена към фонда е малко над 45 млн. лева, като чакаме " Лукойл " да заплати разликата до тази сума - над 69 млн. лева е общата сума, която би трябвало да заплатена. В момента чакаме решение на съда. Както е известно, Върховен административен съд се произнесе предходната седмица, че в действителност няма по какъв начин да бъде спряно осъществяването на заповедта. Очакваме всеки миг " Лукойл " да ге заплати. Сумата ще бъде изплатена на семействата сега, в който завърши интервала, а точно до края на февруари, откакто забележим какво тъкмо е събрано и може да бъде преразпределено към фамилиите ", сподели Богдан Богданов - министър на стопанската система.

" За нас беше необичайно, бих споделил шокиращо да се дефинира вноска, която е съвсем 50% по-висока от тази, която би следвало по закон. Ето за какво ние сме обжалвали заповедта на министъра. Съответно този спор явно ще се реши в съда. Ние нямаме неплатени данъчни или осигурителни вноски или каквито и да е ликвидни и изискуеми към страната ", сподели Асен Величков - зам.-председател на Надзорния съвет на " Лукойл ".

" Лукойл " към днешна дата няма неплатени отговорности и всичко, което са имали е платено в период. С " Лукойл " имаме други производства, които са по реда на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс и така нататък, само че няма неплатени отговорности. Няма насъбрани отговорности. Всичко е платено в период против тях имаме други разногласия ", сподели Румен Спецов - шеф на Национална агенция за приходите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР