Лукойл трябва да плати до вторник данъци за 500 млн.

...
Лукойл трябва да плати до вторник данъци за 500 млн.
Коментари Харесай

Пеевски: Лукойл ще плати 500 млн. лева и ако не го направи

" Лукойл " би трябвало да заплати до вторник налози за 500 млн. лева на хазната и близо 1 милиарда лева вноски във фонда за енергийна сигурност, а в случай че не го направи - дерогацията за съветския нефт се стопира една седмица по-късно. Това е главното съгласие, което е реализирано по време на състоялата се тази заран лидерска среща на ръководещите. 

" От " Лукойл " както не желаеха да си заплащат налозите, по този начин след предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи до седмица да отпадне дерогацията, от рафинерията през вчерашния ден са споделили на премиера, че ще си платят над 500 млн. лв. налози, които се пробваха да скрият от българските жители ", сподели съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски след лидерската среща в Народното събрание. 

" Проведохме срещата с премиера, онлайн се включи и финансовият министър, господин Петков и господин Атанасов също участваха ", изясни Пеевски.

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че държавното управление не подхваща никакви стъпки във връзка с покачващата се непрестанно цена на горивата, до момента в който тази на петрола стои непроменена.

Председателят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев сподели, че не му е станало напълно ясно по какъв начин по този начин от 700 млн. лева налозите внезапно са станали 500 млн. " Трябва да питате финансовия министър за това ", сподели той. 

Според него обаче държавното управление е дало обещание да вкара обезщетения за жителите, в случай че цените на бензина и дизела минат 3 лв. за литър. " Така горивата няма да костват 3 лева, а 2 лв. ", сподели Добрев.

Ще внесем промени в закона, че ще сложим под ръководство базата за предпазване на горива на Държавна организация " Държавни запаси и военновременни ресурси ", с цел да може всички да имат достъп до тези хранилища и да освободим България от монопола върху базите за предпазване на " Лукойл " ", сподели Пеевски.

" Уточнихме се и за " Трансгаз " казуса. Разбрахме се с министър Василев, че ще променим закона, тъй че да се събират такси от организация " Митници ", само че в случай че " Трансгаз " не си получи парите от " Газпром ", ще си ги търси Министерството на финансите в лицето на организация " Митници " непосредствено от " Газпром " и от съветската страна, с цел да няма риск за българското сдружение ", добави съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Пеевски заяви, че в петък ще има изключително съвещание, с цел да се преодолее ветото на президента върху закона за енергетиката.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР