Лукойл“ ще съди България заради уронен имиджРуската компания Лукойл“ ще

...
Лукойл“ ще съди България заради уронен имиджРуската компания Лукойл“ ще
Коментари Харесай

Вечерни новини: „Лукойл“ ще съди България; ЕЦБ хареса законопроекта ни за еврото

„ Лукойл “ ще съди България поради накърнен имидж
Руската компания „ Лукойл “ ще съди българската страна поради обвиняванията в контрабанда, отправени от депутати от ръководещата коалиция. Това излиза наяве от публична позиция на сдружението, изпратена през днешния ден – ден след предлагането да бъде прекъсната концесията ѝ върху пристанище „ Росенец “.
ЕЦБ хареса законопроекта за въвеждане на еврото, само че има забележки
Управителният съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) хареса законопроекта на България за въвеждането на еврото. Това стана ясно от мнение на институцията по план за промени в българския Закон за платежните услуги и платежните системи.
Тол системата ще се свърже с Национална агенция за приходите, само че какво от това?
Тол системата да бъде непосредствено обвързвана с Националната организация по приходите (НАП), тъй че да подава в действително време информация за събираемостта на таксите. Такова предложение прави дребната коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ с промени в преходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет, които ще доведат до смяна и в Закона за пътищата.
Siemens ще достави 8 нови влака за софийското метро
Осем нови влака на Siemens Mobility ще транспортират пасажерите по третата линия на софийското метро. Договорът сред „ Метрополитен ” и консорциума „ Симетро “, в който влизат дъщерното сдружение на Siemens AG и полският производител на влакове Newag, бе подписан в Столична община. Стойността му е 134.5 млн. лева без Данък добавена стойност.
Окончателно депутатите утвърдиха сдруженията с изменчив капитал
С огромно болшинство депутатите утвърдиха на второ четене новото юридическо лице в българския юридически мир – Дружество с изменчив капитал (ДПК). То е ориентирано към стартъпите, като след гласуването в пленарна зала Българската предприемаческа асоциация (BESCO) разгласи, че тя е основател на измененията.
Equinix разшири втория си център за данни в София
Американската компания за цифрова инфраструктура Equinix е разширила активността на своя втори център за данни в България. Инвестицията е за 11 милиона евро и ще удвои настоящия потенциал във връзка с броя шкафове (CabE), излиза наяве от известие на компанията.
Сдружение „ Деветашко плато “, което основава селска бизнес среда
Историята на Сдружение “Деветашко плато ” стартира, когато Ива Таралежкова става снаха в село Кърпачево. До оня миг тя работи със своята колежка Велислава Чилингирова, която също има връзка с едно от селата в региона – в друга столична организация, където се предизвиква гражданската интензивност. Повлияни от това, двете дами вземат решение да опитат да засилват развиването на селата в ловешкия район.
„ Лобистки ремонти на парче “: Архитектите желаят облекчени процедури в строителството
„ Лобистки “ и „ на парче “ – по този начин Камарата на архитектите в България (КАБ) разказа измененията в Закона за устройство на територията, направени през последните 22 години. Законът е минал 130 директни ремонти и то такива, които в допълнение утежняват капиталовия развой, основават условия за корупционни практики и доста постоянно обслужват частни ползи.
Българска компания сътвори AI платформа за търговия с коли в Съединени американски щати
Българска платформа с изкуствен интелект усъвършенства процеса по покупко-продажба на коли в Съединени американски щати. Тя е основана от „ Сирма Солющънс АД “. Тя е особено основана за американската Automotive Industry Communication Platform и разрешава интервенциите да се рационализират и да се усъвършенстват всички процеси по веригата в търговията с коли.
Зарица Динкова ще търси помощ от службите поради опитите за неуспех на сезона
Министерството на туризма ще подаде сигнал до службите поради „ хибридната офанзива “, обвързвана с качеството на водата в Черно море. Това сподели министърът на туризма Зарица Динкова по време на блиц надзор в отрасловата парламентарна комисия.
Българската Solarpro ще построи 40 MW слънчев парк в Румъния
Бъларската Solarpro ускорява румънското си наличие, подписвайки контракт с Horia Solar Invest One за създаване и създаване на 40 MW слънчев фотоволтаичен (PV) парк в западния окръг Арад, Румъния.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР