Лукойл ще получи 450 млн. компенсации за 2023 г. Те

...
Лукойл ще получи 450 млн. компенсации за 2023 г. Те
Коментари Харесай

Самандов от БВ: Домакинствата могат да получат по 1000 лв. енергийни помощи от иззети свръхпечалби

" Лукойл " ще получи 450 млн. обезщетения за 2023 година Те имат ли потребност от тях? Говори се, че даже надписват цените. Всички свръхприходи трябва да бъдат преразпределени към дребен и междинен бизнес и семействата, за които може да има енергийни ваучери или директна отплата. Всяко домакинство може да получи по 1000 лв., а някои даже повече, в случай че се вкарат и спомагателни критерии. Това сподели за " Твоят ден " Георги Самандов от " Български напредък ".

По думите му през последната година са се излели обезщетения без никакъв забележим резултат.

" 30 компании в страната са получили 3 милиарда от общо 10. При вярно изземване на свръхпечалбите, в хазната ще влязат спомагателни 3 милиарда лв.. Шенген, Еврозона и ПВУ са измежду целите на България ", съобщи той.

Според него всички обединения в Народното събрание би трябвало да бъдат подготвени за третия мандат, както е и " Български напредък ". " Ще приказваме с всички при ясни правила и политики. Ще стартираме по противоположен ред на величина на групите - първо Демократична България, Българска социалистическа партия и по този начин до ГЕРБ. На първо място е значимо да се оправим с инфлацията и да осигурим икономическа непоклатимост на страната. Също по този начин да се борим с финансовата и енергийната рецесии. Нека към този момент да гледаме към задачите, които ни сплотяват, а не да обслужваме вътрешнопартийните ползи. Не ни тормози дали ще влезем в идващия парламент, тъй като сме поредни, предвидими и даваме сигурност на гласоподавателите си ", разяснява Самандов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР