Лукойл“ преведе така чакания авансов данък. Той вече е в

...
Лукойл“ преведе така чакания авансов данък. Той вече е в
Коментари Харесай

„Лукойл“ преведе 90 млн. лв. данък. Компанията не е плащала толкова за 20 г.

„ Лукойл “ преведе по този начин чакания предплатен налог. Той към този момент е в хазната. В размер на 90 млн. лв.. Министърът на финансите Росица Велкова съобщи, че тази седмица от „ Лукойл “ ще постъпят 100 млн. лв..

„ Миналата седмица „ Лукойл “ взе решение на Надзорния си съвет и реалокира цялата икономическа активност от Нидерландия в България. Оттук нататък „ Лукойл “ ще заплаща налози в България “, уточни служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

Алексиев разяснява, че тези 90 милиона лв. налози са повече от платените от компанията на хазната през последните 20 години.

„ Откакто стартира работа служебното държавно управление, цените на горивата са спаднали с 60‐70 стотинки. Ще създадем всичко допустимо страната да получава налозите си от и цените на горивата да вървят още надолу “, сподели още Христо Алексиев.

Днес депутатите заседават изключително по два законопроекта, свързани с пазара на нефт у нас.

Първо ще бъде разискван на първото четене законопроект, импортиран от Мустафа Карадайъ (ДПС) и група народни представители, за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море. Както и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия.

След това депутатите ще дебатират по промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Промените са импортирани от Ивайло Мирчев („ Демократична България “) и група народни представители.

В законопроекта на Демократична България се планува министърът на стопанската система да може да назначава необикновен търговски представител във нефтените компании – в това число „ Лукойл “, при последна нужда.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР