Лукойл Нефтохим ще плаща 120 000 лева глоба за игнориране

...
Лукойл Нефтохим ще плаща 120 000 лева глоба за игнориране
Коментари Харесай

Лукойл Нефтохим е глобен за пренебрегване на сигнали за обгазяване

" Лукойл Нефтохим " ще заплаща 120 000 лв. санкция за игнориране на сигнали на жители за обгазяване на няколко квартала в Бургас. Това излиза наяве от дефинитивно решение на Бургаския административен съд.

Рафинерията е тествана от управляващите на 6 декември 2019 година, когато е открито несъблюдение комплексното позволение за работа. Документът задължава " Лукойл Нефтохим " да предприеме незабавни дейности, когато жители подадат сигнали за появяването на неприятни миризми. Дружеството би трябвало да разпознава аргументите за появяването им и неотложно да предприеме ограничения за преустановяване на излъчванията.

На 5 декември вечерта при диспечера на предприятието са постъпили сигнали от бургаските жилищни комплекси " Възраждане ", " Лазур ", " Славейков " и " Зорница ". Хората се оплакват от аромат на нефтопродукти и газ. Извършено е проучване единствено на една компактно застроена улица в жилищния комплекс " Възраждане ", който се намира до морския бряг.

В същото време от " Лукойл Нефтохим " не са създали замервания в другите региони, които са по-близо до индустриалната площадка.

" Лукойл Нефтохим " е задължен да реагира при съществуване на рискови фактори, когато няма регистрирани замърсявания от автоматизираните измервателни системи. Предприятието би трябвало да мери равнището на излъчвания от сероводород и въглеводороди по фронта на разпространяване на замърсяванията от оградата на площадката по посока напразно. Друго обвързване е да се организират замервания от местата, където са подадени сигналите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР